aegon2
Üzlet

Friss hír az Aegon Magyarország sorsáról: bíróságra mentek a felek, de egyelőre elhasaltak

Portfolio
A Fővárosi Törvényszéken támadta meg a holland Aegon NV és az osztrák Vienna Insurance Group a Belügymininisztérium vétóját az Aegon Magyarország másik külföldi kézbe adására. Mivel a keresetet a budapesti bíróság most elutasította, 30 napon belül a Kúrián terveznek fellebbezni a felek. Ettől függetlenül a Pénzügymininsztériummal folytatják a „konstruktív párbeszédet” a tranzakcióról.

2020. november 29-én jelentette be az Aegon, hogy 830 millió euróért eladja biztosítási, nyugdíj- és vagyonkezelési üzletágát Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Törökországban, a vevő pedig a Vienna Insurance Group (VIG). 2021. április 6-án azonban a VIG egy határozatot kapott a magyar Belügyminisztériumtól, amelyben elutasította a magyar Aegon-érdekeltségek külföldi szereplő általi felvásárlását. Azóta látszólag nem lépett előre az ügy, de arról tudni lehetett, hogy folynak egyeztetések állami szereplőkkel.

A két biztosítócsoport most a Reuters szerint közölte:

a Fővárosi Törvényszék elutasította közös keresetüket, amelyben megtámadták a Belügymininsztérium április vétóját az Aegon magyarországi tevékenységeinek adásvételére. Az Aegon és a VIG is sajnálatát fejezte ki a bírósági döntés miatt, és jelezte: 30 napon belül a Kúrián fellebbeznek ellene.

A VIG vezérigazgatója, Elisabeth Stadler megerősítette:

a bíróság döntésére való tekintet nélkül folytatják konstruktív párbeszédüket a Pénzügyminisztériummal annak az akvizíció pozitív végkimenetelére vonatkozó lehetőségek tisztázására.

Hogy végül ki lesz az Aegon magyarországi tevékenységeinek tulajdonosa, az tehát egyelőre talány. A VIG egyedüli tulajdonosi szerepvállalása (melyet az Európai Bizottság már jóváhagyott) mellett a Mészáros-Keszthelyi-féle CIG Pannónia részvételéről szóló pletyka és egy nagyobb hazai tulajdonú biztosító felépítésének javaslata is megjelent már a hírekben.

Címlapkép: Yuriko Nakao/Getty Images

bear_1
trader
hőmérőzés koronavírus maszkviselés
napelem_solarpanel
Oroszország permafroszt olvadás klímaváltozás

Holdblog Fogyó optimizmus

A tőzsdei hangulatindikátorok egy üzenete az szokott lenni, hogy ha sokan tartanak a részvényektől, akkor jó venni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Egyszerű és hatékony stratégia.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
budapest repülőtér ferihegy