Előfizetői tartalom

Van remény, még elkerülhető a világrengető gigacsőd

Portfolio
A China Evergrande Group fő egysége szerdán közölte, hogy szeptember 23-án teljesíti hazai kötvényeinek kamatszelvény-kifizetését, némi enyhülést nyújtva ezzel a nyugtalan piacoknak, amelyek attól tartottak, hogy Kína második számú ingatlanfejlesztőjének nemteljesítése a globális pénzügyi rendszerben is érezteti hatását. A bejelentést követően felpattantak az ingatlanszektor részvényei, azonban összességében még ezek után is negatív hangulat uralkodott a kínai részvénypiacon.

Kamatot fizet az Evergrande A Hengda Real Estate Group közleményben közölte, hogy a Sencsenben forgalmazott 5,8 százalékos, 2025. szeptemberi lejáratú kötvényének szelvénykamatát időben, szeptember 23-án fizeti ki. Az Equilor szerint viszont a közleményből kimaradtak olyan részletek, hogy mikor és mekkora kamatot fog fizetni a vállalat. A közlemény elindított egy olyan spekulációt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés