Előfizetői tartalom

A Tesco és a Penny is magyar tulajdonba kerülhet? - Cáfol a Penny

Portfolio
Szeptember elején számoltunk be arról, hogy a Jellinek Dániel érdekeltségében álló Indotek Csoport stratégiai partnerségi tárgyalásokat folytat az Auchan kiskereskedelmi láncait üzemeltető magyarországi holdinggal. Ennek lényege, hogy az Indotek kisebbségi tulajdonrészt szerezhet a hálózatban. Iparági források szerint elképzelhető, hogy az Auchanban a magyar tulajdon jó eséllyel idővel többségi lesz, de folynak tárgyalások a Penny Market átvételéről, és a Tesco magyar tulajdonba kerülése is lehetséges – írja cikkében a G7.

Orbán Viktor miniszterelnök fogalmazott még úgy 2016 őszén, hogy Négy olyan terület létezik, ahol muszáj elérni, hogy a hazai tőke a nemzetközi fölé nőjjön. Ezek a média, a bankok, az energia és a kiskereskedelmi hálózat. Hárommal megvagyunk, a negyedikbe beletörött a fogunk. Kénytelenek vagyunk ezért új ötleteken dolgozni. A KSH adatai szerint 2020-ban az élelmiszer...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái