evergrande
Üzlet

Az Evergrande elektromos autós cége is közel a csődhöz

Portfolio
A Evergrande elektromos autókat gyártó cége szerint nincs garancia arra, hogy eleget tud tenni pénzügyi kötelezettségeinek, mivel továbbra is stratégiai befektetőket keres, hogy a szükséges tőkeinjekciót megkapja, írja a Bloomberg.

"A csoport komoly forráshiánnyal küzd" - közölte a hongkongi tőzsdén jegyzett egység egy pénteken késő este benyújtott tőzsdei bejelentésben. "Tekintettel a likviditási nyomásra, a csoport felfüggesztette egyes működési kiadásainak kifizetését, és néhány beszállító felfüggesztette a projektekhez történő szállítást".

A közlemény megerősítette a Bloomberg korábbi értesülését, miszerint a China Evergrande New Energy Vehicle Group elmulasztotta néhány alkalmazottja bérének kifizetését, és elmaradt több beszállítójának a gyári berendezések kifizetésével. Ezek a pénzforgalmi nehézségek azt jelentik, hogy az autógyártó, amely az elektromos járművekkel foglalkozó Elon Musk ellen akarta felvenni a versenyt, valószínűleg lemarad a jövő évi tömeges szállítások megkezdésére kitűzött céljáról.

Az Evergrande NEV közölte, hogy tárgyalásokat folytat potenciális befektetőkkel egyes projektjei és tengerentúli eszközei eladásáról. A vállalat azonban hozzátette, hogy "továbbra is bizonytalan, hogy a csoport képes lesz-e bármilyen ilyen eladást végrehajtani".

Az Evergrande Health hivatalosan akkor jött létre, amikor tavaly júliusban Evergrande NEV-re változtatta nevét, a vállalat autógyártóként tartja magát számon, de a legtöbb pénzt még mindig a közösségi egészségügyi szolgáltatási üzletágából és az idősotthonokból szerzi be.

A múlt hónapban az Evergrande NEV 4,8 milliárd jüan (742 millió dollár) veszteségről számolt be a június végével záruló idei első pénzügyi félévre vonatkozóan, és 6,92 milliárd jüan bevételről, amelynek túlnyomó többsége - 6,89 milliárd jüan - a csoport egészségügyi és idősgondozási üzletágából származik.

Az EV egység viszonylag kis része az Evergrande kiterjedt birodalmának, amely pénzügyi szolgáltatásokat és egy bankot is magában foglal, de amely elsősorban a lakások értékesítésével foglalkozik.

Az Evergrande NEV részvényárfolyama pénteken 26 százalékot zuhant, idén már 93 százalékkal került lejjebb. Februárban, amikor a részvények a csúcson voltak, az Evergrande NEV, amely még egyetlen autót sem gyártott , többre volt értékelve, mint a Ford és a General Motors.

(Bloomberg)

Címlapkép: Qilai Shen/Bloomberg via Getty Images

bear_1
trader
hőmérőzés koronavírus maszkviselés
napelem_solarpanel

Holdblog Fogyó optimizmus

A tőzsdei hangulatindikátorok egy üzenete az szokott lenni, hogy ha sokan tartanak a részvényektől, akkor jó venni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021.10.19
Budapest Economic Forum 2021
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni.
Online előadás
Egyszerű és hatékony stratégia.
budapest repülőtér ferihegy