Előfizetői tartalom

Moszkva szerint semmi közük az elszabaduló európai gázárakhoz

MTI
|
Portfolio
Nem a Gazprom, hanem a kiszámíthatatlan megújuló energiaforrásokat megbénító időjárás, az európai energiapolitika és árképzés, valamint a cseppfolyós földgáz (LNG) szállítóinak a sokkal többet fizető ázsiai piacokra való átorientálódása felelős az európai gázárrobbanásért orosz illetékesek szerint. Az orosz gázipari vállalat, amely idén eddig is rekordmennyiséget szállított Európába, kész tovább növelni az exportot.

"A Gazprom kész még több gázt szállítani Európába. Mi több, az összes pótrendelést fogadta. És maradéktalanul teljesíti minden kötelezettségét. Abszolút senkinek sincs panasza, és nem is lehet. Hogy készen áll-e a Gazprom további szerződések aláírására? A Gazprom érdekelt ebben" - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője vasárnap éjjel a Rosszija 1 televízió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés