Budapesti Értéktőzsde
Üzlet

A PannErgy közel 3 milliárd forintos beruházási hitelkeretmegállapodást kötött

Portfolio
A PannErgy bejelentette, hogy tagvállalatai 2,85 milliárd forintos hitelkeretmegállapodást kötöttek a CIB Bank Zrt. és UniCredit Bank Hungary Zrt. alkotta finanszírozói konzorciummal.

A hitelkeret részeként, elsősorban a jelenleg folyamatban lévő és az elkövetkezendő közel két éves időszak tervezett kiemelt fejlesztési- és bővítési beruházásai kerülhetnek finanszírozásra. A hitelkereten belül a társaság és a finanszírozó felek a Magyar Nemzeti Bank által indított "NHP Hajrá!" hitelprogramja, a Magyar Export-Import Bank Zrt. hitelprogramjai és piaci hitelek közül választhatják ki az adott beruházáshoz legjobban illeszkedő és aktuálisan elérhető hitelterméket.

A hitelkeret részeként lehívandó hitelek legkésőbbi lejárata 2030. A hiteleket a finanszírozók, megfelelő önerő felhasználását követően bocsátják a hitelfelvevők rendelkezésére. A hitelek javarészt forintban, míg kisebb részt euróban kerülnek denominálásra. A hitelek átlagos effektív rögzített éves kamatlába 2,00 százalék és 2,50 százalék közötti tartományban várható.

A hitelkeret által biztosított finanszírozás és a kapcsolódó beruházások, valamint várható eredményeik a társaság által korábban publikált és érvényben lévő nyilvános tervszámok kialakítása során figyelembe lettek véve. Ezzel összhangban a társaság a következő időszakokra vonatkozó - legutóbbi éves- és féléves jelentésében is bemutatott - EBITDA terveit változatlan formában fenntartja.

A PannErgy árfolyama idén 17,1 százalékot emelkedett, ezzel relatíve alulteljesítő a BUX indexel szemben, melynek értéke 22 százalékkal került feljebb.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

minimálbér
vlagyimir putyin
vlagyimir putyin
maszk
covid koronavírus maszk getty stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi és eladási zónákat azonosítunk, melyek a trendekkel kiegészítve szuper hatékony párost alkotnak.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Portfóliókezelő menedzser

Portfóliókezelő menedzser
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
FrankfurtiTőzsde