Budapesti Értéktőzsde
Üzlet

Emeli a tétet az AutoWallis, robbanásszerű növekedés jöhet

Portfolio
Robbanásszerű növekedéssel számol az AutoWallis Csoport 2025-ig ma közzétett, frissített stratégiájában. A vállalat árbevétele a 2020-as érték több mint négyszeresére, 400 milliárd forint fölé ugorhat, miközben a menedzsment megítélése szerint az EBITDA több mint a hatszorosára, 14 milliárd forint fölé emelkedhet. A tervezett növekedés mögött a társaság által eddig végrehajtott tranzakciók, az organikus növekedés és a tervezett újabb akvizíciók állnak. Az újabb akvizíciók és fejlesztések részbeni finanszírozását az AutoWallis Csoport az év hátralevő részében tervezett nyilvános lakossági és intézményi forrásbevonásból kívánja fedezni, melynek mértéke 6-8 milliárd forint között lehet. Az AutoWallis stratégiájában azzal számol, hogy az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatója lesz.

Közzétette friss stratégiáját az AutoWallis, melyben azzal számol, hogy a 2020 óta tartó, akvizíciókkal is támogatott növekedésnek, valamint a következő időszakban végrehajtandó felvásárlásoknak köszönhetően a 2020-as 88 milliárd forintos árbevétele több mint a négyszeresére, 400-433 milliárd forint közé ugorhat 2025-re. Ezzel párhuzamosan a 14 országban jelenlevő autókereskedő és mobilitási szolgáltató vállalat nyeresége nagy mértékben növekedhet, mivel a menedzsment megítélése szerint az eredménytermelő képességüket legjobban bemutató EBITDA több mint a hatszorosára, 2,3 milliárdról 14-15,2 milliárd forint közé emelkedhet.

aw4
Forrás: AutoWallis

A csoport 2021-es árbevétele így közel duplája lehet a korábban várt árbevételnek, míg EBITDA-soron az új várakozás durván 30 százalékkal magasabb, mint a korábbi szám. Ormosy Gábor egyébként a Portfolio-nak adott áprilisi interjújában arról beszélt, hogy az árbevétel idén meghaladhatja a 230 milliárd forintot, míg az EBITDA akár a 6 milliárd forintot, tehát ehhez képest a frissített stratégiában alacsonyabb árbevétellel és az akkor előrejelzettnek nagyjából megfelelő EBITDA-val számol a cég.

Forrás: AutoWallis

Az AutoWallis Csoport az elmúlt két évben a végrehajtott tranzakciók finanszírozására és hitelkiváltásra összesen 9,6 milliárd forintért bocsátott ki hosszú lejáratú kötvényeket, több lépésben és különböző konstrukciókban közel 6 milliárd forint értékben emelt tőkét.

A további jelentős növekedési tervek finanszírozására, a 2025-re kitűzött stratégiai tervek megvalósítására az AutoWallis 6-8 milliárd forint közötti intézményi és lakossági forrásbevonást tervez (túljegyzés esetén lehet magasabb) az idei év hátralevő részében. Az AutoWallis által tervezett nyilvános forrásbevonás az első lehet 2017 óta a Budapesti Értéktőzsdén, ami nem csak emiatt, hanem a forrásbevonás tervezett mérete miatt is fontos lépés lehet a magyar tőkepiacon. A tranzakció lebonyolításához szükséges előkészítő lépéseket a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett társaság megtette, az ehhez szükséges Befektetési Tájékoztatót a Magyar Nemzeti Banknak az engedélyeztetési eljárásra beadta.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója elmondta, hogy a növekedési tervek finanszírozása mellett a forrásbevonással fontos céljuk, hogy a társaság részvénypiaci súlya, a részvények likviditása, forgalma tovább bővüljön. A vezérigazgató kiemelte, hogy a lakosság számára ez lehet majd az első lehetőség, hogy részt vegyen a társaság tőkeemelésében, így bíznak benne, hogy a jelenleg több mint 2 300 lakossági részvényes mellé több száz új befektető csatlakozik majd azzal a céllal, hogy támogassa az AutoWallis növekedési stratégiáját.

aw3
Forrás: AutoWallis

Az AutoWallis árfolyama idén 47,1 százalékkal került feljebb.

Update 9:29

A frissített stratégia megjelenését követően az AutoWallis árfolyama már 8 százalék pluszban is állt, jelenleg 6,4 százalékkal áll feljebb a hétfői záróárhoz képest.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

minimálbér
vlagyimir putyin
vlagyimir putyin
maszk
covid koronavírus maszk getty stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi és eladási zónákat azonosítunk, melyek a trendekkel kiegészítve szuper hatékony párost alkotnak.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Portfóliókezelő menedzser

Portfóliókezelő menedzser
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
FrankfurtiTőzsde