Előfizetői tartalom

Többségi tulajdont szerezhet az üzbég Ipoteka Bankban az OTP

Portfolio
Az OTP Bank már 2020 vége óta tárgyalásokat folytat az üzbég kormánnyal az üzbég bankrendszer privatizációjában való részvétel lehetőségeiről, a tárgyalások eredményeként került sor a mai szándéknyilatkozat taskenti aláírására. A bank megvásárlására vonatkozó feltételeket a végleges adás-vételi szerződés rögzíti majd, amelyet az előrehaladott tárgyalásoknak köszönhetően a felek várhatóan még idén aláírhatnak. A vásárlási szándéknyilatkozatot az OTP Bank részéről Wolf László vezérigazgató-helyettes és Kolics Gábor ügyvezető igazgató, míg az üzbég kormány képviseletében Timur Ishmetov pénzügyminiszter írta alá Taskentben, az üzbég kormány kétnapos, a gazdaság reformjáról rendezett nemzetközi fórumán. A végleges szerződési feltételekről várhatóan még idén megállapodhatnak a felek.

Egyelőre szándéknyilatkozat, később adásvételi szerződés Kora délután számoltunk be arról, hogy a Szputnyik üzbég kiadásában megjelent cikk alapján az OTP 75 százalékos tulajdonrészt szerez az üzbég Ipoteka Bankban, ezt az üzbég miniszterelnök-helyettes, Jamsid Kucskarov mondta el az Üzbegisztáni Gazdasági Fórumon. A politikus azt is mondta, hogy még ma aláírják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés