Előfizetői tartalom

Az első fecske: megengedték a tartós home office-t több tízezer dolgozónak az amerikai PwC-nél

Portfolio
Elsőként a nagy tanácsadó cégek közül az Egyesült Államokban, a PwC megengedte az ügyfelekkel foglalkozó az összes, mintegy 40 ezer alkalmazottjának, hogy tartósan otthonról dolgozzanak teljes munkaidőben, illetve onnan, ahonnan csak akarnak. Cserébe havonta legfeljebb három alkalommal kell bemenniük az irodába olyankor, amikor fontos csapatmegbeszélések, ügyféltalálkozók, vagy irodai tanulási programok vannak. A legalább 10-15 ezer embert érdeklő kedvező felajánlás árnyoldala, hogy ha alacsonyabb megélhetési költségű helyre költözik (onnan dolgozik) az alkalmazott, akkor ehhez igazodva a fizetése is csökkenhet.

Yolanda Seals-Coffield, a PwC humánerőforrás területtel foglalkozó helyettes vezetője azt mondta a Reutersnek csütörtökön, hogy a koronavírus-járvány alatt már egyébként is megtanulták az emberek az otthoni munkavégzést és jelentős rugalmasság alakult ki a szervezeten belül, ezért döntöttek amellett, hogy elsőként a nagy tanácsadócégek közül bevezetik ezt az új rendszert....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái