Előfizetői tartalom

Kritikus a helyzet az energiapiacon, akár uniós beavatkozás is jöhet

Portfolio
Az energiaárak emelkedése miatt több európai ország is úgy véli, hogy valamilyen bevatakozásra van szükség az európai energiapiacon. Az Európai Unió kormányai a héten tárgyalásokat folytatnak arról, hogy az energiaárak emelkedése összehangolt választ igényel-e, miközben a vezetők mérlegelik az európai zöld átmenetre és a téli fűtési szezon előtt a fogyasztókra gyakorolt lehetséges hatásokat, következményeket, írja a Reuters.

Az uniós vezetők kedd este a rekordszintű földgázárakról tárgyalnak, szerdán pedig a 27 tagállam környezetvédelmi miniszterei vitatják meg a lehetséges válaszlépéseket. A helyzet kezd kritikussá válni. A magas árak egyrészt veszélyeztetik az európai gazdaság versenyképességét, másrészt drámai hatással lesznek a kisfogyasztókra és a háztartásokra - írta Andrej...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés