Előfizetői tartalom

Leállt a Facebook, csúnyán megütötték a részvényt a befektetők

Portfolio
Órákon keresztül elérhetetlen voltak a Facebook közösségi média platformjai szerdán, a leállás 2008 óta megfigyelt leghosszabb szolgáltatáskiesés volt a technológiai óriásnál. A Facebook közleménye szerint a leállás kiváltó oka egy "hibás konfigurációs változtatás" volt, amely miatt több milliárd ember képtelen volt hozzáférni a szolgáltatásokhoz. Nem csak a leállás, de egy ex-dolgozó nyiltakozatai is fogták a szelet a Facebook vitorlájából, hiszen nagyon kemény vádakkal illete a céget, és nyilvánosságra hozta, hogy ő a Wall Street Journal Facebookról szóló cikksorozatának névtelen informátora. Ha ez nem lett volna elég, az általános részvénypiaci hangulat is kedvezőtlen volt a hétfői kereskedésben, elsősorban a technológiai részvények teljesítettek gyengén, tehát ez a negatív hírárammal párosulva alaposan meglátszott a Facebook árfolyamán.

Leállás Hétfőn világszintű szolgáltatáskiesés következett be a Facebook és az Instagram oldalán, a leállás a Messenger és a WhatsApp oldalait is érintette. Késő este aztán újra elérhetővé vált a Facebook felülete, olyan alapvető funkció, mint a Facebook-falra történő posztolás, viszont még nem működött. Felhasználók tízezrei jelentettek hibát a Facebook,...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái