Előfizetői tartalom

Őrület a gázpiacon, ez a tökéletes vihar - Rakétaként emelkedik az ár!

Portfolio
Kora délután írtunk arról, hogy ma átlépte a 100 eurót az európai földgáz ára, az őrület azonban folytatódott, az azóta eltelt néhány órában már több mint 20 százalékot ugrott az ár. Az energiapiaci árak szélesebb körben emelkedtek, az ellátással kapcsolatos aggodalmak, a hidegebb időjárási előrejelzések és a francia nukleáris termelés sztrájk miatti csökkentése miatt. A holland gáztőzsdén csak idén közel hétszeresére emelkedett a gáz ára.

Ma az volt a nagy hír a földgázpiacon, hogy a legnagyobb európai gáztőzsde, a holland TTF piacán ma a valaha látott legmagasabb árak alakultak ki, a jegyzés először lépte át a 100 eurós szintet. Azóta azonban tovább emelkedett az árfolyam, és már 121,5 eurón is állt a földgáz megawattóránkénti ára, vagyis néhány óra alatt több mint 20 százalékkal ugrott feljebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés