Előfizetői tartalom

Elszabadult a földgázár szerdán, valóságos dráma zajlik

Portfolio
Nem túlzás azt állítani, hogy dráma, ami az európai földgázpiacon zajlik ma, a délelőtt sorra dőltek a rekordok, és soha nem látott magasságba emelkedett a gáz ára, ami Európa szerte lakossági és vállalati gázfogyasztókat, de áttételesen az árampiacon és általában a termékek és szolgáltatások várható drágulásán keresztül mindenkit érint. Tegnap története során először átlépte a megawattóránkénti 100 eurót a holland gáztőzsdén a földgáz jegyzése, de nem volt megállás, és nap végére közel negyedével emelkedett az árfolyam, ma pedig folytatódott a drámai árfolyamemelkedés. A TTF gáztőzsdén már a nap elején 14 százalék pluszba lendült az árfolyam, majd sorra döntötte a rekordokat, 160 euró felett is járt a jegyzés a kereskedés során. A gyors emelkedést a déli órákra gyors korrekció is követte.

2021. október 06. 18:09 Megosztás Orbán Viktor megnevezte az európai gázkáosz felelősét A fő felelősség Frans Timmermanst, az Európai Bizottség e témáért felelős alelnökét terheli – mondta szerdán Orbán Viktor az Európában tapasztalható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés