Előfizetői tartalom

Elszabadult a földgázár szerdán, valóságos dráma zajlik

Portfolio
Nem túlzás azt állítani, hogy dráma, ami az európai földgázpiacon zajlik ma, a délelőtt sorra dőltek a rekordok, és soha nem látott magasságba emelkedett a gáz ára, ami Európa szerte lakossági és vállalati gázfogyasztókat, de áttételesen az árampiacon és általában a termékek és szolgáltatások várható drágulásán keresztül mindenkit érint. Tegnap története során először átlépte a megawattóránkénti 100 eurót a holland gáztőzsdén a földgáz jegyzése, de nem volt megállás, és nap végére közel negyedével emelkedett az árfolyam, ma pedig folytatódott a drámai árfolyamemelkedés. A TTF gáztőzsdén már a nap elején 14 százalék pluszba lendült az árfolyam, majd sorra döntötte a rekordokat, 160 euró felett is járt a jegyzés a kereskedés során. A gyors emelkedést a déli órákra gyors korrekció is követte.

2021. október 06. 18:09 Orbán Viktor megnevezte az európai gázkáosz felelősét A fő felelősség Frans Timmermanst, az Európai Bizottség e témáért felelős alelnökét...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái