Előfizetői tartalom

Itt a NASA-mérnök, aki részvénykiválasztással vágja zsebre a kriptót

Portfolio
Egy NASA-mérnök nemcsak a világűr felfedezését tervezi, hanem kriptovalutát is keres a részvények kiválasztásával. Amikor a 32 éves Hayden Burgoyne nem a Jupiter holdjainak felfedezésére irányuló küldetést tervez az Europa Clipper projekt részeként, a Los Angeles-i lakos amatőr kvantitatív elemzőként tölti szabadidejét, és a Paul Tudor Jones által támogatott Numerai crowdsourcing cég piaci adatait böngészi - írja a Bloomberg.

Modelljeik felfedése nélkül a közreműködők olyan részvényeket választanak ki, amelyek szerintük a következő hónapban felülteljesítők lesznek, és online kereskedési versenyeken fogadásokat kötnek a Numerai által kibocsátott digitális valuta segítségével. A 2015-ben alapított San Franciscó-i székhelyű cég ezután befektet a megfelelő részvényekbe. Ezek a Burgoyne-féle...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés