Előfizetői tartalom

Koronavírus: Szlovénia a jövőben mRNS-vakcinával oltana

MTI
A szlovén kormány járványhelyzettel foglalkozó szakbizottsága azt javasolta a kabinetnek, hogy a jövőben csak mRNS-bázisú vakcinával (Pfizer/BioNTech és Moderna) oltsanak, a vektor alapú oltóanyagok (Johnson & Johnson és AstraZeneca) esetében az oltandóktól kérjenek írásos hozzájárulást - közölte pénteken a szlovén közszolgálati televízió (RTV).

A javaslat szerint beleegyezést a Moderna vakcinájánál is kérni kellene, de csak a 18 éven aluliaktól. A döntés nem hivatalos, azt még a kormánynak is jóvá kell hagynia. A testület azért élt az indítvánnyal, mert szeptember végén a Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen koronavírus elleni egyadagos oltóanyagának alkalmazását követően egy húsz éves nő vérrögképződés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés