medence
Üzlet

A Dunántúlon nyit új szállodát a Hunguest Hotels

Portfolio
Az Opus Global turisztikai érdekeltsége, a Hunguest Hotels üzemeltetheti koncessziós szerződéssel a Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által fejlesztendő új szállodát a somogyi megyeszékhelyen. A szállodalánc nyílt közbeszerzési eljárást követően nyerte el a négycsillagos komplexum üzemeltetési jogát 10 évre.

A szálláshelyfejlesztés legalább 70 munkahelyet teremt Kaposváron és megduplázza a városban elérhető szállodai kapacitást. 120 szobával, 150 fős konferenciateremmel, 272 négyzetméteres saját wellness részleggel és skybarral rendelkezik majd.

Az Opus szállodalánca a koncesszió időtartama alatt évi 121 millió forint + ÁFA díjat fizet a tulajdonos önkormányzatnak, az új hotel által generált vendégforgalom éves szinten várhatóan 50 ezer vendégéjszakával, és több tízmillió forint helyi adóbevétellel járul hozzá Kaposvár turisztikai teljesítményéhez. A Hunguest minden vendégéjszaka után fürdőbelépő díjat fizet majd a szállodából kényelmesen elérhető Virágfürdőnek. 

„A kaposvári szálloda üzemeltetésével egy új, nagy fejlődési potenciállal rendelkező desztinációban jelenik meg a Hunguest. A folyamatban lévő ipari beruházások jelentősen növelik majd az üzleti utazások számát” – mondta el Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels vezérigazgatója.  

A Hunguest Hotels a legjelentősebb turisztikai szereplővé válik Kaposváron a szálloda megnyitását követően és tovább erősíti pozícióját a nagy kapacitású szállodák piacán - áll a Hunguest Hotels közleményében.

A turizmus az egyik stratégiai üzletág az Opus Globalnál. A szegmens a koronavírus-járványt megszenvedte, a bevételek zuhantak és több negyedévben is veszteséges lett a divízió. Az üzletág második negyedéves működési bevétele a háromszorosára emelkedett a bázisidőszakhoz képest és az EBITDA szintjén már csak minimális, 23 millió forintos mínusszal zárta az április-júniusi időszakot az szegmens.

A címlapkép illusztráció, forrás: Getty Images

minimálbér
vlagyimir putyin
vlagyimir putyin
maszk
covid koronavírus maszk getty stock
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Vételi és eladási zónákat azonosítunk, melyek a trendekkel kiegészítve szuper hatékony párost alkotnak.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Portfóliókezelő menedzser

Portfóliókezelő menedzser
2021.11.18
Portfolio Property Awards 2021
2021.12.09
Agrárszektor Konferencia 2021
2021.11.18
Global trends in Banking 2021
FrankfurtiTőzsde