Előfizetői tartalom

Senkit sem kímél a chiphiány: 10 millióval kevesebb iPhone 13-at gyárthatnak idén

Portfolio
Az Apple akár 10 millió darabbal is csökkenti az iPhone 13 gyártását a globális chiphiány miatt - jelentette tegnap a Bloomberg News, a körülményeket ismerő személyekre hivatkozva. Már júliusban is lassuló bevételnövekedést prognosztizált a tech-óriás és már akkor megmondták, hogy a chiphiány előbb-utóbb az iPhone-gyártást is vissza fogja vetni.

Az Apple az új iPhone modellekből eredetileg 90 millió darabot gyártott volna az év végéig - a tech-óriás azonban a Bloomberg forrása szerint közölte gyártóival, hogy a darabszám jóval alacsonyabb lesz, mert a chipbeszállítók komoly nehézségek árán tudnak csak alkatrészeket szállítani. Az Apple nem kívánt nyilatkozni az ügyben, míg a legkomolyabbnak számító beszállítók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés