Előfizetői tartalom

Energiaválság: elkezdték felbontani Magyarországon az áramszerződéseket a bajba jutott kereskedők

Portfolio
Az elszálló gáz- és áramárak miatt több magyar energiakereskedő cég is bajba kerülhetett már és emiatt elkezdte felmondani az ellátott cégek felé fennálló szolgáltatási szerződését, így például az árampiacon a nagy elosztói engedélyes cégeknek kell közbelépnie és átmenetileg ellátnia a cégeket. Frissítés! Egy péntek délutáni sajtóeseményen az ITM államtitkára azt jelezte a Portfolio-nak, hogy megvizsgálják annak a lehetőségeit, hogy mit tudnak tenni az ipari fogyasztók által fizetendő áram- és gáztarifák terén a helyzet enyhítésére.

Az E.ON Hungária, mint ilyen elosztói engedélyes, el is ismerte a Telexnek, hogy szeptember végétől egyre több olyan jelzést kap versenypiaci energiakereskedő cégektől, hogy a kereskedők felbontották ügyfeleikkel a hatályos villamosenergia-kereskedelmi szerződésüket, tehát a továbbiakban nem vállalják, hogy villamosenergia-ellátást biztosítsanak számukra. Az érintett felhasználók...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái