Előfizetői tartalom

Újabb botrány készül a Facebooknál

Portfolio
A Facebook korábbi alkalmazottja, Sophie Zhang október 18-án áll majd ki a brit törvényhozás elé, hogy a cég kérdéses belső gyakorlatáról osszon meg részleteket. Az ügy előzménye, hogy Francis Haugen, az elmúlt hetekben óriásit felháborodást keltő Facebook-Instagram botrány kirobbantója, beleegyezett abba, hogy az Egyesült Államok kongresszusa után az Egyesült Királyságban is tanúskodik a vállalat serdülőkorúakat veszélyeztető és az erről szóló belső kutatási eredményeit következetesen titkoló gyakorlata kapcsán.

Sophie Zhang adattudóst azután bocsájtották el a cégtől, hogy többször felhívta a figyelmet arra, hogy a Facebook elbukott abban, hogy megakadályozza a hondurasi és más országokban tartott választásokba való beavatkozási kísérleteket. A meghallgatás jogilag is kiemelt jelentőségű, ugyanis az online biztonsági törvénytervezet, amelyet hamarosan elfogad majd a brit parlament...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés