FONTOS Bréking: Magyarországhoz is nagyon közel lehet már a szupervariáns
Herbert Diess Volkswagen Elon Musk Tesla
Üzlet

Elképesztő húzással tüzelte fel a Volkswagen vezére a csúcsvezetőket: meghívta a nagy rivális Tesla-vezért egy tanácskozásra

Portfolio
Nem mindennapi húzással élt Herbert Diess Volkswagen-vezérigazgató a csütörtöki felsővezetői tanácskozáson Ausztriában: meghívta egy videókonferenciás bejelentkezésre Elon Muskot, a nagy rivális Tesla vezérigazgatóját és az eseményen arról beszélgettek, hogy mi a Tesla sikerének titka és ez hogyan tudná felpörgetni a Volkswagen folyamatait.

Azt, hogy Musk volt a meglepetésvendég az ausztriai tanácskozáson, először a Handelsblatt írta meg, aztán ezt szombaton megerősítette Twitter-üzenetében Diess is. Ezzel a húzással az volt a célja, hogy felpörgesse a VW folyamatait és az elektormos autók felé való gyorsabb fordulásra sarkallja a cég menedzsereit.

Az eseményen Diess megkérdezte Muskot, hogy mi a Tesla sikerének titka és Elon Musk büszkén mesélte, hogy egyrészt a menedzsment stílus fontos ebben, másrészt azt, hogy neki mérnökként van szeme az ellátási láncokra, a logisztikai és termelési folyamatokra is – foglalja össze a Reuters.

Diess a Linkedinen tovább magyarázta a lépése hátterét és azt hangsúlyozta, hogy gyorsabb döntéshozatalra és kevesebb bürokráciára akarja sarkallni a VW vezetőit a cég történetének eddigi legnagyobb átalakulása során. Pozitív példaként pedig megjegyezte, hogy amikor a Tesla kifogyott egy bizonyos chipből, akkor 2-3 hét alatt át tudták programozni a szoftvert, hogy egy másik chippel tovább tudjanak haladni.

Egyébként a Handelsblatt információi szerint Musk sem fukarkodott a méltató szavakkal a VW kapcsán, ugyanis egy ikonnak és a Tesla legnagyobb versenytársának nevezte a német céget.

A jelek szerint a VW és a Tesla a továbbiakban is szoros felsővezetői egyeztetéseket folytat, ugyanis Diess a Twitter-üzenetét azzal zárta, hogy rövidesen meglátogatja majd Muskot Grünheidében, ami a Tesla új akkumlátor gigafactory-jának neve Berlin mellett.

Címlapkép forrása: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

karácsony utca boltok tömeg
koronavirus vakcina
egyiptom tengerpart nyralas
karacsonybutor

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
bear_1