Előfizetői tartalom

Nagy változás készülődik: energiatárolókkal látnák el a magyarországi naperőműveket

Több európai országban új naperőműves rendszereket már csak energiatárolóval kiegészítve engedélyeznek a hálózatra kapcsolni, és várható, hogy ilyen irányú vagy ezt támogató szabályozás a hazai környezetben is megjelenik. Erre utal az is, hogy a közelmúltban kidolgozott magyar akkumulátor stratégia konkrét céljai között szerepel a kis-, közepes és nagyméretű hazai naperőművek akkumulátorral való ellátása is.

Az elmúlt időszakban több fontos fejlemény is történt a magyar akkumulátoripar szempontjából: az értéklánc minden elemét képviselő társaságokkal megalakult a Magyar Akkumulátor Szövetség, majd belépett az európai együttműködési szervezetbe (European Battery Allience, EBA), valamint elkészült a hazai akkumulátor stratégia tervezete is. A dokumentum főbb céljairól Kaderják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés