Előfizetői tartalom

Itt a bitcoin nagy napja, kirobbanó formában érkezett mérföldkőhöz a kriptopénz

Portfolio
Amikor a bitcoin árfolyama 30 000 dollárra esett idén a kínai szigorítások nyomán, sokan azt mondták, hogy nagyon is jól néz ki a grafikon...lefelé. Ekkor azonban megérkezett a fordulat és a befektetők visszarántották a legnagyobb piaci értékű kriptovalutát a szakadék széléről, amiből aztán bődületes rali alakult ki. Persze ahogy a grafikon is egyre jobban nézett, úgy kerültek elő azok a hangok is, akik magasabbnál magasabb célárakat licitáltak egymásra, amivel még inkább optimistává vált a hangulat, ráadásul az olyan - kevesebb kitettséggel, és nagyobb befolyással rendelkező - vezetők, mint Jerome Powell, Gary Gensler, és Vlagyimir Putyin is pozitív hangnemben nyilatkoztak a kriptopénzekről. Most ott tartunk, hogy az óriási zuhanásból felállva, a bitcoin árfolyama kevesebb, mint 2000 dollárra van a mindenkori csúcsától, miközben a piac tűkön ülve várja, hogy évek fáradalmai után ma végre elinduljon az első amerikai bitcoin ETF.

Láthatáron a történelmi csúcs Az idei év sem telt eseménytelenül a kriptobefektetők számára, hiszen áprilisig egy masszív rali rali alakult ki, amivel azonban túlfeszítetté vált a piac és bombaként robbant a hír, hogy Kína ismételten kemény fellépést eszközöl a kriptovalutákkal szemben, melynek hatására aztán az árfolyam is nagyot esett. Ezek után hónapokon át tartó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés