Előfizetői tartalom

Csalók vadásznak a magyar netezők pénzére, azonnali beavatkozást sürgetnek

Tonács Attila
A koronavírus-válság óta egyre több az adathalász támadás Magyarországon, ami ellen a hatóságok a hiányos jogi szabályozás miatt nem tudnak érdemben fellépni. A csalók viszont egyre kifinomultabb eszközökkel igyekeznek kicsalni az érzékeny adatokat az áldozatoktól, úgy, hogy közben ismert márkák arculatát öltik magukra, ezzel felbecsülhetetlen károkat okozva nekik. A sértett piaci szereplők fellépést sürgetnek és egy javaslatcsomagban fogalmazták meg kívánalmaikat a hatóságok felé. Azt remélik, hogy a megfelelő jogi háttérrel és a fogyasztói tudatosság növelésével hatékonyan lehet majd felvenni a küzdelmet az adathalászok ellen.

Az alkalmazott technológiától függetlenül az adathalászat lényegi eleme a pszichológiai manipuláció, ami nélkül az akció vélhetően nem lenne sikeres, hiszen az adatok megszerzése a felhasználók beleegyezése nélkül általában nem kivitelezhető. A bűnözői csoportok gyakran úgy tévesztik meg a felhasználókat, hogy közüzemi szolgáltatóknak, vagy pénzügyi intézeteknek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái