Előfizetői tartalom

Megint nagyot gurított a Tesla, a befektetők mégsem repesnek az örömtől - Mi folyik itt?

Portfolio
Újabb erős negyedévet zárt a Tesla, az elektromosautó-gyártó a legfontosabb sorokon gyakorlatilag mindenhol rekordokat döntött és a Wall Street-i várakozásokat is felülmúlta a cég, viszont a részvény árfolyama a tegnapi piaczárás után esni kezdett. Bár a világ legértékesebb autógyártója jobban átvészelte a világjárványt és a globális ellátási lánc válságát, mint a riválisok, és a július-szeptemberi időszakban már az ötödik egymást követő negyedévben ért el rekordbevételt, a következő negyedévekben azonban újabb kihívásokkal kell szembenéznie a cégnek az ellátási lánc problémái és az új berlini és texasi gyárak termelésének felfuttatásához szükséges idő miatt. Utóbbi azért fontos, mert a menedzsment figyelmeztetett, hogy a marzsok addig valószínűleg nem fognak tágulni, amíg az új üzemekben fel nem futtatják a gyártást.

Rekord gyártás és értékesítés A harmadik negyedévben 237 823 darab autót gyártott le a Tesla, amelyek közül 8 941 darab volt Model S/X, valamint 228 882 darab Model 3/Y gurult le a futószalagról. Ez a tavalyi év azonos időszakához képest 64 százalékos növekedésnek felelt meg, és gyártás tekintetében új rekordot állított be a cég. Az értékesítés volumene valamivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés