Előfizetői tartalom

Nem tudsz utazni a Szputnyikod miatt? Van egy mentőötlete a virológusnak

Portfolio
  Akik Szputnyikot kaptak első és második oltásként, és olyan országba utaznának, ahol nem fogadják el az orosz vakcinát, harmadikként a Janssent érdemes beadatniuk annak ellenére, hogy ugyancsak vektorvakcinaként kisebb lehet a hatékonysága, és emiatt az NNK sem kifejezetten ajánlja – mondta Rusvai Miklós virológus az RTL Klubnak. Gulyás Gergely miniszter a mai Kormányinfón elhangzottak szerint szintén ezt a megoldást választotta.

Többen kértek már tanácsot Rusvai Miklóstól külföldi tartózkodás miatt azok közül, akik Szputnyikot kaptak első két oltásként. Nem megoldás számukra, ha Pfizert vagy Modernát kapnak, mert az érvényes vakcinaútlevélhez két dózisra lenne szükség ezekből, a Szputnyik pedig a legtöbb helyen nem tartozik az elfogadott vakcinák közé. Számukra a Janssen vakcinát javasolja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés