Nap Nyrt_BÉT Xtend_csengetés
Üzlet

Új részvények a magyar tőzsdén - Alternatív energiacég érkezett a BÉT-re

Portfolio
A BÉT Xtend piacán új kibocsátóként jelent meg a NAP, a napenergia-termeléssel foglalkozó vállalat tőzsdei bevezetését ma szimbolikus csengetés jelezte a Budapesti Értéktőzsdén. A rendezvényen Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója, Vadas László, a NAP igazgatóságának elnöke, Gál Tamás, a NAP vezérigazgatója, valamint Szot Márton, a tőzsdei bevezetést tanácsadóként segítő K&H Bank vállalati pénzügyekért felelős igazgatója vett részt.

Ünnepélyes kereskedésindító csengetési ceremónia keretében mutatkozott be a BÉT Xtend piacán a naperőművi energiatermelésre specializálódott NAP.

A bevezetést megelőzően a NAP két körben hajtott végre sikeres zártkörű tőkeemelést, amelyek keretében a társaság 2,55 milliárd forintot vont be. A NAP igazgatósága a további növekedés finanszírozása érdekében újabb tőkeemelésekre tett javaslatot, amelyekről várhatóan a 2021. november 15-re összehívott közgyűlésen fog döntés születni.

A NAP az elmúlt egy évben több, a BÉT-programban is részt vett, 2020 decemberében a BÉT Xmatch-en mutatkozott be, majd részt vett a Mentor Programban.

A vállalat 2020 októberi megalapításakor az alapítók célja egy olyan, a befektetők széles köre számára elérhető, hosszú távon osztalékfizető képességgel bíró befektetési célpont létrehozása volt, amely kizárólag zöld energiatermeléssel foglalkozik és így az ESG fókusszal is rendelkező befektetők számára új lehetőséget kínál. Ennek mentén az egyelőre magyarországi fókusszal működő vállalat működését és üzleti modelljét a fenntarthatóságot szem előtt tartva alakították. Portfóliójába jelenleg 30 darab, összesen 15 megawatt teljesítményű naperőmű tartozik. A további bővülés érdekében a társaság akvizíciókra épülő növekedési stratégiát követ, céljuk portfóliójuk 100 megawattra történő növelése a következő két évben, amelyet a tőkeági forrásbevonás is jelentősen támogathat.

„Az energiaszektor magas tőkeintenzitása miatt kihívást jelent a növekedés finanszírozása, ugyanakkor meggyőződésünk, hogy a tőzsdei jelenlét, és ezáltal a tőkepiaci forrásokhoz való hozzáférés segít megvalósítani céljainkat. Úgy gondolom, a NAP hiánypótló befektetési lehetőség lehet a hazai piacon: a felelős és fenntartható befektetéseket kereső, a befektetési portfólió kialakítása során az éghajlati és környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vevő magán- és intézményi befektetőknek egyaránt alternatívát nyújthat, emellett hosszú távon, a hozamkörnyezet alapján vonzó osztalékpapírrá válhat. Ezúton szeretném megköszönni a Budapesti Értéktőzsde, a Gárdos, Mosonyi, Tomori Ügyvédi Iroda és a K&H Bank támogatását. – Reméljük, hogy minél többen csatlakoznak hozzánk azon az úton, amely egy nemzetközi szinten is látható méretű, magas hatékonysággal működő napenergiatermelő vállalat felépítéséhez vezet.” – jelentette ki Vadas László, a NAP Nyrt. igazgatóságának elnöke a társaság részvénykereskedelmének elindulása kapcsán.

„A NAP Nyrt. nyilvános megjelenése jelentős mérföldkő az alternatív energia szektor hazai térhódításában, amelynek ösztönzése fontos a Budapesti Értéktőzsde számára is. A NAP újabb alternatívát kínálhat a fenntarthatósági szempontokat szem előtt tartó befektetők számára. Jelentős eredményként könyvelhetjük el a BÉT-en továbbá, hogy rövid időn belül egy újabb feltörekvő hazai középvállalatot tudhatunk a BÉT Xtend piacán. Ez is bizonyítja, hogy a hazai vállalati kultúrában egyre hangsúlyosabb szereppel bír a tőkepiaci finanszírozás, mint a növekedés eszköze.” – mondta el Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Szeptember végén interjút készítettünk Vadas Lászlóval, a NAP vezérigazgatójával, a vállalat terveiről, az akvizíciós lehetőségekről, a vállalat tőzsdei felkészüléséről és a későbbi tőkepiaci terveiről. Az interjú itt olvasható.

 Címlapkép: David Harangozo/Diplomacy&Trade

capitolium usa
tálib fegyveresek

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

Ingyenes online előadás
Könnyebb, mint gondolnád.
Online előadás
Hosszú távú befektetési módszerek, portfólióépítés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
bullbear