evergrande
Üzlet

Evergrande: végre jó hírek érkeztek a csődközelbe jutott kínai ingatlanfejlesztőtől

Portfolio
Az Evergrande vasárnap közölte, hogy hat városban - köztük Sencsenben - több mint 10 projekt munkálatait kezdte újra, miután a múlt héten egy utolsó pillanatban végrehajtott kötvénykupon-kifizetéssel sikerült elkerülni a fizetésképtelenséget, írja a Reuters.

A vállalat augusztus 31-én közölte, hogy néhány projektet felfüggesztettek, mert késedelmesen fizettek a beszállítóknak és a vállalkozóknak, és tárgyalásokat folytatnak az építkezések folytatásáról. A több mint 300 milliárd dollárnyi adósságállománnyal mély válságba került Evergrande nem hozta nyilvánosságra, hogy 1300 projektje közül hánynál kellett leállítania a munkát.

Vasárnap a vállalat WeChat-fiókján közzétett bejegyzésében azt írták, hogy az újraindított projektek egy része a belsőépítészeti fázisba lépett, míg más épületek építése nemrég fejeződött be.

Az Evergrande hozzátette, hogy az építkezés garantálására tett erőfeszítései megerősítik a piaci bizalmat, és több, különböző projekteken dolgozó építőmunkásokról készült, idővel és dátummal ellátott fényképet is mellékeltek.

A vállalat a múlt hónapban azt is megígérte a potenciális vásárlóknak, hogy befejezi otthonaik építését, és közölte, hogy a világ egyik legnagyobb futballstadionjának munkálatai a déli Guangzhou városában a tervek szerint haladnak.

Az Evergrande, kiemelve az alaptevékenységére nehezedő feszültségeket, pénteken bejelentette azt is, hogy a jövőben az elektromos járművekkel foglalkozó üzletágának prioritást ad az ingatlanokkal szemben.

Címlapkép: Qilai Shen/Bloomberg via Getty Images

Frankfurti tőzsde
Steiner Attila eloadas Portfolio konferencia MEKH
Látványterv a Budavári Palota újjászülető B épületéről

Holdblog Fejlődő országok

Az amerikai részvénypiac meneteléséről naponta értesülhet az olvasó, ha máshogy nem is, de egyedi részvénysztorik...

2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Frankfurti tőzsde