Előfizetői tartalom

13 ábra arról, mekkora őrület folyik a Tesla és Elon Musk körül

Nagy Viktor
Százezer Teslát rendelt a Hertz, a hírre elszállt a Tesla árfolyama, amivel az amerikai autógyártó (vagy nevezzük inkább technológiai cégnek) bekerült azon vállalatok közé, amiknek a piaci értéke meghaladja az ezermilliárd dollárt. Nem sok ilyen van, összesen hat. A világ leggazdagabb emberéből pedig csak egy, aki jelen pillanatban a Tesla alapítója és nagytulajdonosa, Elon Musk, aki toronymagasan vezeti a listát, vagyona közel háromszor akkora, mint a legendás befektetőé, Warren Buffetté. 13 ábrán mutatjuk meg, mekkora őrület van most a Tesla részvényei, és az alapító, Elon Musk körül.

Kezd exponenciálisan emelkedni a Tesla árfolyama, tegnap 13 százalékot ugrott, amivel idén már 45 százalék a plusz, az elmúlt egy évben 145 százalékot száguldott, az elmúlt öt évben pedig 2433 százalékkal került feljebb, vagyis 25-szörösére emelkedett ezen az időtávon az árfolyam.

Az árfolyam emelkedésével pedig a Tesla piaci értéke is meredeken emelkedik, a tegnapi ralival most először meghaladta az ezermilliárd dollárt.

Hogy egy kicsit perspektívába helyezzük: jelenleg 6 olyan tőzsdén jegyzett vállalat van a világon, amelynek a piaci értéke meghaladja az ezermilliárd dollárt, a legnagyobbaké kétezer milliárd dollárnál is nagyobb, ezen a listán a Tesla már a hatodik.

Miről szól még a cikk?

  • A Tesla piaci értéke már meghaladja az ezermilliárd dollárt.
  • Olyan cégek vannak mögötte, mint a Facebook, a Berkshire Hathaway vagy a JP Morgan.
  • A Tesla akkora, mint 3 Toyota vagy 7 Volkswagen.
  • Elon Musk a világ leggazdagabb embere. Toronymagasan.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái