tőzsde
Üzlet

Emelkedés a tőzsdéken, új csúcson az amerikai indexek

Portfolio
Jó a hangulat volt a világ tőzsdéin a keddi kereskedésben, a kellemes meglepetéseket okozó vállalati gyorsjelentések hátán új csúcsra emelkedtek az irányadó amerikai indexek és az európai tőzsdéken is vaskos pluszok bontakoztak ki. Makroadatok tekintetében csendes volt a kedd, viszont igazán beindult a negyedéves vállalati jelentési szezon, olyan óriásvállalatok teszik még ma közzé zárás után a negyedéves számaikat, mint a Google anyavállalata, az Alphabet, vagy a Microsoft.

Erősödéssel zártak az amerikai tőzsdék

Pluszban zárta a kereskedést a Dow és az S&P 500 is, előbbi 0,04 százalékot, utóbbi 0,18 százalékot emelkedett. A Nasdaq pedig 0,06 százalékkal tudott erősödni.

Pluszba lendült a BUX a nap végére

Az iránykeresés jellemezte napközben a BUX indexet, a kereskedés végére azonban sikerült szépíteni és végül 0,6 százalékos pluszban zárt a hazai részvényindex. Az emelkedésben az OTP játszotta a főszerepet, a nap végére 2,3 százalékos pluszba lendült a bankpapír, miközben a többi blue chip esett. A Richter 1,3, a Mol 0,1, a Magyar Telekom 0,3 százalékos csökkenéssel zárt.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start  

Az OTP húzta ma a magyar tőzsdét

Emelkedéssel zárta a keddi kereskedést a magyar tőzsde, a hazai BUX indexet az OTP húzta ma, melynek árfolyama 2,3 százalékkal került feljebb.

Tovább a cikkhez

Új csúcson a Dow

Folytatódik az emelkedés ma az amerikai tőzsdéken, így újabb történelmi csúcsra ment a nyitást követően a Dow és az S&P 500 index. Közel 85 pontos emelkedéssel indította a kereskedést a Dow, ami 0,2 százalékos plusznak felel meg, az S&P 500 0,4 százalékot, a Nasdaq 0,6 százalékot erősödött.

dowjonesss
A Dow Jones index alakulása

Jó gyorsjelentések támogatják ma az emelkedést, a Facebook, a UPS, a 3M és a GE negyedéves számait is pozitívan fogadták a befektetők. Bár a Facebook felemásan teljesített a harmadik negyedévben az elemzői várakozásokhoz képest, masszív saját részvény-visszavásárlást jelentett be a cég. A UPS és a 3M mind a bevételek, mind a profit szintjén felülteljesítette az elemzői konszenzust, a GE menedzsmentje pedig felfelé módosította az idei évre vonatkozó várakozásait.

Az amerikai harmadik negyedéves jelentési szezon eddig erős, az S&P 500 indexből 119 vállalat tette közzé számait, amelyek közül 83 százalék teljesítette felül az elemzői várakozásokat. A Refinitiv konszenzusa szerint az S&P 500 vállalatai 35 százalékos profitnövekedésről számolhatnak be a harmadik negyedévre év/év alapon.

K&H: emelkedik az infláció, érdemes részvényeket venni

Az infláció felgyorsult, az alapkamat pedig emelkedő pályára került, ami a befektetések piacát is érinti – derült ki a K&H befektetői klubjának rendezvényén. A K&H szakértői szerint kulcskérdés, hogy milyen stratégiát választanak most a megtakarítással rendelkezők. 

Tovább a cikkhez

Nem találja az irányt a magyar tőzsde, esik a Mol és a Richter

A keddi kereskedés felénél járva iránykeresés látható a magyar tőzsdén, a BUX előző napi záróértéke közelében jár. A hazai blue chipek között vegyesek a mozgások, az OTP emelkedik, míg a Mol és a Richter lejjebb került.

Tovább a cikkhez

Kitartóan emelkednek az európai tőzsdék

Kitartóan emelkednek ma délelőtt az európai tőzsdék a kedvező gyorsjelentések hátán, a DAX már 1 százalékos pluszban jár, a CAC-40 pedig 0,7 százalékot erősödött.

A UBS mellett a Logitech és a Michelin is kedvező harmadik negyedéves számokat közölt, bár a részvények árfolyamában ez nem tükröződik ma. A számítástechnikai eszközöket gyártó vállalat az otthoni munkavégzésnek köszönhetően emelkedő bevételekről számolt be, ennek ellenére több mint 6 százalékot esett a papírok árfolyama ma délelőtt. A gumiabroncsgyártó szintén a várakozásokat felülmúló bevételt ért el a harmadik negyedévben, mégis kisebb, 0,3 százalékos mínuszban áll a papír.

Ilyen is rég volt, a JP Morgan hirtelen optimista lett a bitcoinra

A kriptovilág szereplői hosszú évek óta várták már, hogy elindulhasson az első amerikai bitcoin ETF, amire végül múlt héten sor is került. Persze tudjuk, hogy ez határidős ETF és az igazi nagy dobás egy spot bitcoin alapú ETF lenne, de egyelőre arra még várni kell. Mindenesetre a bitcoin árfolyama a hype közepette új történelmi csúcsra került, pont az ETF indulásának napján, azonban nem mindenki van arról teljesen meggyőződve, hogy a rali az ETF indulásának hatására történt. A JP Morgan például amellett érvelt, hogy amit a bitcoin piacán láttunk az elmúlt hetekben-hónapokban, az sokkal inkább a kriptovaluta inflációs fedezeti eszközkénti mivoltából ered, sem mint az első amerikai ETF indulásából.

Tovább a cikkhez

Keresi az irányt a magyar tőzsde

Miközben az európai tőzsdéken kitart a jó hangulat, a DAX már 1 százalék feletti pluszban áll, addig a BUX hol kis mínuszba, hol kis pluszba fordul. Jelenleg épp a tegnapi záróértéke felett jár 0,1 százalékkal.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Közel 290 millió forintos megállapodást kötött a Set Group leányvállalata

Közel 290 millió forint keretösszegű szerződést kötött a MÁV leányvállalatával a Set Group érdekeltségi körébe tartozó egyik társaság – jelentette be ma reggel a cég.

Tovább a cikkhez

Nagy változás jön hamarosan a Facebooknál, már a metaverzumra készül a közösségi óriás

Felemásra sikerültek a Facebook harmadik negyedéves számai és a kilátásokkal kapcsolatban is nagy a bizonytalanság a menedzsment szerint, ennek ellenére a részvények árfolyama emelkedett az eredmények publikálását követően, amiben szerepe lehetett annak, hogy újabb, masszív saját részvény vásárlásokat jelentett be a vállalat. Hozzá kell tenni, hogy a gyorsjelentés eltörpülhet a befektetők szemében az elmúlt hetekben kibontakozni látszó botrány közepette, amiket az exdolgozók szivárogtatásai indítottak el.

Tovább a cikkhez

Lefordult a magyar tőzsde

Az európai tőzsdék továbbra is emelkednek, de úgy tűnik, hogy itthon nem tartott sokáig a jó hangulat, a BUX lefordult, jelenleg 0,2 százalékos mínuszban áll, miután a blue chipek közül a Mol és a Richter is esésbe kapcsolt, a két részvény 0,3, illetve 0,9 százalékkal került lejjebb.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A nap vesztese eddig a magyar tőzsdén a Set Group, 6 százalékkal esett a papírok árfolyama, miután elhalasztotta novemberi közgyűlését a vállalat, de a tegnap nagyot emelkedő CIG Pannónia is jelentősebb, 3 százalékos mínuszban áll jelenleg.

Kereskedés CIGPANNONIA-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Szárnyalt a repülő autók bejelentésére a Tesla riválisának jegyzése

Az Xpeng elektromosautó-gyártó leányvállalata vasárnap egy új repülő autót hozott nyilvánosságra, amely a vállalat állítása szerint nem csak a levegőben, de az utakon is fog majd tudni közlekedni, a vállalat 2024-re tervezi a modell bevezetését. A bejelentésre kitörő lelkesedéssel reagáltak a befektetők, kifejezetten magas forgalom mellett zsákolták a kínai cég részvényét. A Tesla részvénye is szárnyalt a kereskedésben egy kedvező vállalati hír hatására, összességében pedig elmondható, hogy kifejezetten jól teljesítettek tegnap a tőzsdéken az elektromosautó-gyártók.

Tovább a cikkhez

Jó a hangulat a magyar piacon

Emelkedéssel indul a kereskedés ma reggel mind az európai, mind a magyar tőzsdén, a DAX 0,5 százalékos plusszal kezdte a napot és a BUX is hasonlóképp, 0,5 százalékos emelkedéssel nyitott. A hazai tőzsdén a blue chipek közül a Mol, az OTP és a Richter is emelkedik, a legnagyobb mértékben a gyógyszergyártó, amely 0,9 százalékkal menetel felfelé ma reggel.

Kereskedés Richter-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start  

A magyar tőzsde legjobban teljesítő részvénye a Nap a nyitásban, 14 százalékos emelkedéssel.

A BÉT Xtend piacán új kibocsátóként jelent meg még múlt héten csütörtökön a NAP, a napenergia-termeléssel foglalkozó vállalat. A részvény 1180 forinton kezdte meg tőzsdei pályafutását, ma 6000 forinton áll az árfolyam.

Kereskedés NAP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Elindult az AutoWallis részvényjegyzése - Itt vannak a részletek

6-8 milliárd forint értékű részvénykibocsátást hajt végre az AutoWallis, lakossági és intézményi befektetők is részt vehetnek a jegyzésben. Székely Gáborral, az AutoWallis Csoport befektetési igazgatójával beszélgettünk a vállalat stratégiai terveiről és a részvényjegyzéssel kapcsolatos fontosabb részletekről.

Tovább a cikkhez

Ezekbe a kriptovalutákba fektet Elon Musk

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója tegnap elmondta, hogy a kriptovaluta-térben a bitcoin, a dogecoin és az ethereum a három egyedüli kriptopénz, amikkel személyesen rendelkezik. Emellett egy történetet is megosztott arról a milliárdos, hogy miért kezdett eleinte érdeklődni az "emberek kriptója" iránt.

Tovább a cikkhez

Emelkedéssel nyithat Európa

Emelkedéssel nyithatnak az európai tőzsdék, a kedvező vállalati gyorsjelentések hátán, a DAX futures 50 pontos, a CAC-40 10 pontos, az FTSE-100 pedig 9 pontos erősödést jelez előre a nyitásra. Az európai nagybankok közül a UBS tette ma közzé a harmadik negyedéves eredményeit, amelyben az elemzői várakozásokat meghaladó számokat közölt, köszönhetően a vagyonkezelési divízió erős teljesítményének.

Újabb kínai ingatlanfejlesztő vált fizetésképtelenné

Már nem csak a 300 milliárd dollárnyi adósságot maga előtt görgető, csődközelbe jutott Evergrande miatt aggódhatnak a befektetők, egy másik kínai ingatlanfejlesztő, a Modern Land sem tudott teljesíteni kötvénykamat-fizetést.

Tovább a cikkhez

Elhalasztja közgyűlését a Set Group

A Set Group igazgatósága határozatban döntött a november 15-re összehívott közgyűlése elhalasztásáról – derül ki a BÉT-en közzétett közleményből.

Tovább a cikkhez

Csúcsdöntés az amerikai tőzsdéken - Mi jön most?

  • Az ázsiai és európai tőzsdék hétfői vegyes teljesítménye után az amerikai vezető indexek a nyitás után egyértelműen emelkedtek, és végül az S&P és a Dow Jones új történelmi csúcson zárt. A Dow 0,2 százalékos erősödéssel 35 741 ponton fejezte be a kereskedést, az S&P 500 0,5 százalékkal 4566 pontig emelkedett, míg a Nasdaq 0,9 százalékkal menetelt felfelé, 15 226 pontig.
  • A jó hangulatban fontos szerepe volt a Tesla részvények szárnyalásának, az elektromos autógyártó papírjai 13 százalékot emelkedtek a hétfői kereskedésben a Hertz felől érkezett nagy megrendelés után.
  • Megkezdődött a jelentési szezon az amerikai internetes óriásoknál, a tőzsdék zárását követően közzétette harmadik negyedéves számait a Facebook, aminek hatására 1,7 százalékot emelkedett a részvények árfolyama a zárás utáni kereskedésben. A közösségi média óriás az elemzői várakozásokat felülmúló profitról számolt be, viszont a bevételei elmaradtak a konszenzustól.
  • Az amerikai határidős indexek egyelőre azt jelzik, hogy folytatódhat az emelkedés az amerikai tőzsdéken, a Dow futures 30 pontos, az S&P 500 futures 10 pontos, a Nasdaq futures 80 pontos pluszban áll.
  • Az ázsiai részvénypiacok többségén emelkednek a ma reggeli kereskedésben az indexek, különösen a japán piac, a Nikkei 1,9 százalékot erősödött ma reggel. A dél-koreai Kospi index 0,9 százalékot emelkedett annak ellenére, hogy az elemzői várakozásoknál gyengébb harmadik negyedéves GDP-adat érkezett. A kínai és a hongkongi piacon viszont esés bontakozott ki, a Shanghai Composite és a hongkongi Hang Seng 0,5 százalékkal került lejjebb. A hongkongi tőzsdén főként az ingatlanrészvények estek ma reggel.
  • Az olaj árfolyamában nincsenek nagy mozgások ma reggel egyelőre, a WTI kismértékű, 0,1 százalékos mínuszban áll, 83,7 dolláron, a brent 0,1 százalékot emelkedett, 86 dollárig.
  • A forint árfolyama minimálisan erősödik ma reggel, az euróval szemben a 365,7-es szinten áll, míg egy dollárért 315,1 forintot kell adni jelenleg.
  • Makrofronton ma idehaza csak az MNB kötvényvásárlásaira és diszkont kincstárjegy-aukciókra érdemes figyelni, és a nemzetközi fejlemények szempontjából sem ez lesz a legfontosabb nap. Az amerikai újlakás-eladások mellett az EKB hitelezési felmérést teszik közzé, ezek közül egyedül az újlakás-eladásoknak lehet némi piacmozgató hatása.
makronaptar
  • A negyedéves vállalati gyorsjelentések szempontjából viszont mozgalmas lesz a nap, folytatódik az amerikai technológia szektorban a jelentési szezon az Alphabet, a Twitter, a Microsoft és az AMD negyedéves jelentésével, ezen kívül a GE számaira lesz érdemes figyelni, és Európából is szállingóznak már negyedéves jelentések, ma a Novartis és a UBS teszi közzé számait.

Címlapkép: Getty Images

Megtépték a Tesla részvényét, történelmi csúcsra ugrott az S&P500 index is

Az ázsiai és európai tőzsdék hétfői vegyes teljesítménye után az amerikai vezető indexek a nyitás után egyértelműen emelkedtek, és végül az S&P és a Dow Jones új történelmi csúcson zárt. Ebben fontos szerepe volt a Tesla részvénye hatalmas ugrásának (zárásig +13%) a Hertz felől érkezett nagy megrendelés után. A Donald Trump nevéhez köthető, erősen spekulatívnak mondható részvények is szárnyaltak a kereskedés első felében. A magyar tőzsdén csütörtökön debütált NAP részvénye hétfőn is ralizott a kereskedés elején, délutánra azonban gyökeresen megváltozott a kép és lefordult a részvény.

Tovább a cikkhez
Japán Jaszukuni-szentély Pearl Harbor
Macron Orbán
online hirdetés online hirdetési piac bevétel
lakhatás Varsó panel szegénység
wall street
automatizáció robot autóipar technológia
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Mik a fontos szintek, formációk, indikátorok, amelyek befolyásolják az árfolyamot?
online hirdetés online hirdetési piac bevétel