tesla
Üzlet

Összefog a Tesla és a Jaguar, közös flottába terelik az autóikat

Portfolio
A Hertz bejelentette, hogy százezer Teslát vásárol, ami szép bevételnövekedést hozhat az amerikai autógyártónak, de nem csak az autókölcsönző megrendelése segít, a Bloomberg arról ír, hogy a Tesla bevételeit idén év végén megtolhatja az is, hogy a Jaguar Land Rovernek (JLR) is segít a károsanyag-kibocsátásra vonatkozó uniós szabályoknak való megfelelésben.

A Tesla állítólag összevonja az EU-ban értékesített összes elektromos járművét a Tata Motors tulajdonában lévő JLR járműveivel - áll az új jelentésben, amely az Európai Bizottság honlapján található bejelentésre hivatkozik. A JLR a Honda nyomdokaiba lép, amely egy évvel ezelőtt szintén pooling-megállapodást kötött a Teslával - áll a jelentésben.

A JLR 48 millió dollárt tett félre az uniós emissziós szabályok tavalyi be nem tartása miatt kiszabott bírságokra. Idén a cég azt közölte, hogy várhatóan teljesíteni fogja a célokat. A Bloomberg által hivatkozott jelentés alapján részben a Tesla segítségével tudnak megfelelni a szabályoknak.

Ezzel folytatódik a Tesla régi hagyománya, hogy milliárdos bevételt termel azzal, hogy segít más autógyártóknak a kibocsátási előírások betartásában. A Tesla bevételeit az idei év első kilenc hónapjában mintegy 1,15 milliárd dollárral növelte ez a hatás.

A Stellantis, amely korábban a Tesla emissziós pooljának része volt, idén májusban bejelentette, hogy kilép a megállapodásból. A Stellantisszal kötött poolból származó pénzeket a Tesla németországi Gigafactory-gyárának építéséhez nyújtott segítségre irányították.

Címlapkép: Christian Charisius/picture alliance via Getty Images

Amerika Kína sakk stockfotó
karácsony utca boltok tömeg
koronavirus vakcina
egyiptom tengerpart nyralas

Kiszámoló Újabb kamatemelés

Ma a jegybank szerencsére újra kamatot emelt, az elmúlt másfél hétben most harmadjára. Ennek oka a borzasztóan gyenge...

2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Online előadás
Telepítés, testreszabás, megbízások, beállítások.
Ingyenes online előadás
Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
bear_1