FrankfurtiTőzsde
Üzlet

Történelmi csúcs, aztán elbizonytalanodás az amerikai tőzsdéken

Portfolio
Az ázsiai tőzsdéken többnyire negatív hangulat uralkodott szerdán, és ami az európai tőzsdéket illeti, itt is mérsékelt esés volt látható, a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre fókuszáltak, amelyek Európában ma leginkább vegyesek voltak. Mindeközben a tengerentúlon is tovább dübörög a jelentési szezon, a Microsoft és az Alphabet számait is kedvezően fogadták a befektetők, a vezető indexek azonban csak mérsékelt elmozdulások mutatnak.

Nap végére lefordultak az amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,6, az S&P 500 0,4 százalék mínuszban zárt, miközben a technológia túlsúlyos Nasdaq mérsékelten emelkedett, ami annak tudható be, hogy a gyorsjelentések után a Microsoft és az Alphabet árfolyama is közel 5 százalékot emelkedett.

A Viz

alphabet

a viszont 7 százalékot veszített az értékéből, mivel a befektetők úgy értékelték, hogy a menedzsment előrejelzése túlságosan konzervatív. A General Motors árfolyama 4 százalékot esett, annak ellenére indult profitrealizálás, hogy a vállalat a bevétel és a profit szintjén is verte a várakozásokat.

Új impulzusokra várva

Tegnap még történelmi csúcson állt a vezető amerikai részvényindexek értéke, ma azonban mérsékelten esnek a benchmarkok, a Dow Jones 0,3, az S&P 500 pedig 0,1 százalék mínuszban áll.

dow
spx

Eséssel zárt a magyar tőzsde

Eséssel zárt a magyar tőzsde, a BUX 0,8 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek kivétel nélkül mínuszban fejezték be a napot, az OTP 1,2 százalékot esett, míg a Mol 0,6 százalékot gyengült, a Richter 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a Magyar Telekom 0,8 százalékos mínuszban zárt.

bux

Iránykeresés Amerikában

Vegyesen teljesítenek a tengerentúli tőzsdék, a Dow Jones 0,1 százalékos esése mellett, az S&P 500 stagnál, míg a Nasdaq 0,3 százalékos pluszban nyitott. Gőzerővel pörög a gyorsjelentési szezon az USA-ban is, több nagy technológiai vállalat is jelentett, a Microsoft adózott eredménye például 20 milliárd dollár fölé, rekordszintre emelkedett, amelyet követően több mint 2 százalékot emelkedett a részvény árfolyama. A Google anyavállalata, az Alphabet a becsléseket felülmúló eredményről számolt be, melyet követően 0,6 százalékos pluszban nyitott a papír.

dow

Vegyes gyorsjelentések jöttek, esnek az európai tőzsdék

Az európai tőzsdék esnek szerda délután, a BUX is lejjebb került. A befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, amelyeket ma leginkább a felemás szóval lehet jellemezni.

  • A Deutsche Bank 5,2 százalékot esett annak ellenére, hogy a vártnál jobb negyedéves eredményt ért el, míg a svéd tőzsdén jegyzett Kindred Group 11,9 százalékot zuhant a negyedéves eredmények után.
  • Az elektronikai berendezéseket gyártó Schneider Electric ezzel szemben 2,6 százalékot ugrott, miután a vártnál jobb negyedéves bevétel-növekedésről számolt be.
  • A német Puma 2,8 százalékot emelkedett, miután megemelte 2021-es értékesítésre szóló kilátásait, még akkor is, ha figyelmeztetett, hogy a vietnami zárlat, a kikötők zsúfoltsága és a konténerhiány ártanak az ellátási láncának.
  • A svájci Temenos 8,1 százalékot emelkedett, miután a hírek szerint az EQT AB felvásárolhatja a céget.

Újabb adásvételi szerződést kötött a 4iG

Az átvilágítást követően a 4iG helyi leányvállalata, a 4iG Montenegro és a PPF Telecom Group leányvállalata a PPF TMT Bidco 1, ma végleges adásvételi szerződést kötött a Telenor Montenegro 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról.

Tovább a cikkhez

Jelentett a Microsoft, emelkedik az árfolyam

Emelkedik a Microsoft árfolyama a nyitás előtti kereskedésben az amerikai szoftveróriás harmadik negyedéves gyorsjelentésére reagálva, miután az időszaki bevétel és a profit is felülmúlta az elemzői konszenzust és a folyó negyedévre optimistább a menedzsment, mint az elemzők.

Tovább a cikkhez

Gyengélkedik a magyar tőzsde, brutális forgalom az OTP-ben

Esik a magyar tőzsde a mai kereskedésben, a BUX 0,3 százalékkal került lejjebb. A hazai blue chipek közül egyedül a Richter emelkedik, miközben az OTP-ben óriási forgalom van ma.

Tovább a cikkhez

Gigantikus kötés az OTP-ben - Hirtelen nagyot zuhant a BUX

Ma délelőtt rövid időn belül nagyot esett a BUX index értéke, hirtelen 2 százalékkal került lejjebb, majd szinte azonnal vissza is ugrott, közben az OTP részvényeinek piacán hatalmas volt a forgalom, és ott is hirtelen jelentős esést láttunk. Nem adathibáról van szó, a villámszerű leszúrás mögött az OTP tranzakciója áll.

Tovább a cikkhez

1000 pontot zuhant a BUX, de csak egy pillanatra

A szerda délelőtti kereskedésben hirtelen 1000 pontot zuhant a BUX értéke, a mini flash-crash során a BUX 54 936 pontról egészen 53 827 pontig esett, ami 2 százalékos zuhanás.

bux

Ha megnézzük a forgalmakat, akkor látszik az OTP egész kiugró, 263 milliárd forint, miközben az elmúlt 30 nap átlaga alapján napi 5,2 milliárd forintért szoktak átlagosan gazdát cserélni a részvények.

UPDATE: Közben megérkezett az OTP közleménye, amiben az áll, hogy a 2021. szeptember 14-én bejelentett, az OPUS Securities-zel kötött alárendelt swap szerződés szerint gyakorolt vételi joga alapján a mai napon teljesült tőzsdei ügylettel 14 496 476 darab OTP törzsrészvényt szerez, részvényenként 18 118 forint átlagáron. Az elszámolás várható napja 2021. október 29. Vagyis, az OTP részvények megszerzése tőzsdén történt, ez mozgatta meg a bankpapír árfolyamát és a BUX értékét is.

Véleményt mondott a Masterplast legújabb bejelentéséről az MKB elemzője

A Masterplast múlt héten bejelentette, hogy a tervezettnél korábban a 100 százalékos tulajdonosa lesz német leányvállalatának, a Masterplast Nonwoven nevű cégnek, miután megegyezett társtulajdonosával. A céget követő MKB elemzője kommentálta ma reggel a bejelentést, de a szeptemberben megfogalmazott célárán nem változtatott.

Tovább a cikkhez

Még mindig a Google az online hirdetések királya

Rekordnyereségről számolt be a Google anyavállalata, az Alphabet a harmadik negyedévre, köszönhetően annak, hogy a hirdetési üzletág továbbra is erős, és úgy tűnik, hogy az Apple iOS változtatásai kevésbé érintették érzékenyen a Google-t, mint a digitális hirdetési piac többi nagyszereplőjét. Mind a bevétel, mind a nyereség tekintetében dinamikus növekedésről számolt be az internetes keresőóriás, a cég közlése szerint főként annak köszönhetően, hogy felpörgött az online kiskereskedelem. A pozitív meglepetés ellenére a részvények árfolyama kismértékben esett a zárás utáni kereskedésben, de még így is magasan felülteljesítő idén a papír.

Tovább a cikkhez

AdBlue: elindult a nyerészkedés, a Mol korlátozza az adalék értékesítését

A Molhoz továbbra is annyi AdBlue érkezik a gyártóktól, amellyel ki tudja szolgálni a normál lakossági igényeket, de az utóbbi napokban tapasztalható tömeges felvásárlási hullám miatt 10-20 szorosára nőtt kereslet. A vállalat a kiskereskedelemben vásárlási korlátozásokkal gondoskodik az ellátásbiztonságról, de a közfeladatot ellátó szerveket a készlet erejéig továbbra is korlátlanul kiszolgálja - áll a Mol közleményében.

Tovább a cikkhez

Gyenge kezdés Európában

Gyenge kezdés az európai tőzsdéken, a DAX 0,2 százalékkal került lejjebb, míg a CAC 0,1 százalékot gyengült, a FTSE 100 pedig szintén 0,1 százalékkal került lejjebb. A milánói börze is lejjebb került 0,2 százalékkal, míg a spanyol tőzsde 0,1 százalékot esett.

dax

Koronavírus: szenved a Heineken a járvány következő hullámától

Közzétette harmadik negyedéves termelési riportját a Heineken, amiből kiderült, hogy a Heineken márka továbbra is hasít, a vállalat söreladásai azonban Ázsiában gyengén alakulnak, a koronavírus-járvány ottani hulláma miatt a vártnál kevesebb italt adtak el.

Tovább a cikkhez

Eséssel nyitott a magyar tőzsde

Lejjebb került a magyar tőzsde a nyitás után, a BUX 0,1 százalékot gyengült. A hazai blue chipek felemás képet mutatnak, az indexek az OTP húzza lefelé 0,7 százalékos eséssel, míg a Mol 0,3 százalékot emelkedett, a Richter 0,1 százalékot erősödött, a Magyar Telekom pedig 0,8 százalékkal került feljebb.

bux

Szinte hihetetlen: hetedik negyedéve nyereséges a Deutsche Bank

Immár a hetedik egymást követő negyedévben ért el nyereséget a Deutsche Bank. A ma reggel közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentés 6%-os profitnövekedést mutat az egy évvel korábbihoz képest, amivel az elemzői várakozásokat is felülmúlta a legnagyobb német bank, és jó úton halad a szerkezet-átalakítási folyamatban a 2022-es pénzügyi célok teljesülése felé.

Tovább a cikkhez

Rendkívüli közgyűlést tart a FuturAqua, jöhet a Watereum token

Rendkívüli közgyűlést tart a FuturAqua, ahol a részvényesek többek között döntenek a Watereum token, kereskedési platform elindításáról is.

Tovább a cikkhez

Súlyos csapás az Apple-től - Egyelőre nem fáj a Twitternek

A Twitter gyorsjelentésében leginkább arra figyeltek a piaci szereplők, hogy mennyire hatottak negatívan az Apple által bevezetett adatvédelmi változtatások. Szemben a Snap-pel vagy a Facebookkal, a Twitternél mérsékeltek voltak a hatások, a vállalat bevétele több mint harmadával emelkedett.

Tovább a cikkhez

Mérsékelt elmozdulások jöhetnek Európában

  • Az amerikai vezető indexek javarészt emelkedtek tegnap, a Dow előző napi záróértéke közelében zárt, az S&P 500 0,2 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,3 százalékot emelkedett. Ezzel az S&P 500 új történelmi csúcson zárt.  A befektetők továbbra is a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, tegnap a Facebook 3,9 százalékos esése rányomta a bélyegét az S&P 500-ra és a Nasdaqra, miután a vállalat arra figyelmeztetett, hogy az Apple új adatvédelmi módosításai megterhelik digitális üzletágát. A közösségi médiavállalat részvényei március 8. óta először zártak a 200 napos mozgóátlag alatt.
  • Az ázsiai részvénypiacok estek a szerdai kereskedésben, miután a friss adatok szerint Ausztráliában tovább emelkedett az infláció a szeptemberrel zárult harmadik negyedévben. A Nikkei 0,3 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji tőzsde 1 százalékot esett, a hongkongi index pedig 1,6 százalékot gyengült. Ázsia más részein vegyes volt a hangulat, a dél-koreai Kospi 0,8 százalékot esett, míg a szingapúri tőzsde 0,6 százalékot emelkedett.
  • Az amerikai határidős indexek egyelőre azt jelzik, hogy folytatódhat az emelkedés az amerikai tőzsdéken, a Dow futures 35 pontos, az S&P 500 futures 4 pontos, a Nasdaq futures 10 pontos pluszban áll. A határidős DAX 0,2 százalékos esést vetít előre a mai piacnyitásra.
  • Ami a gazdasági adatokat illeti, idehaza nem várunk fontos, előre betervezett adatközlést, külföldön pedig mindössze az amerikai tartós javak rendelésállománya érdemel említést.
  • Az olaj árfolyama emelkedik ma reggel, a Brent 0,5 százalékkal 85,9 dollárra erősödött, míg a WTI típus ára 84,1 dollár hordónként.
  • A forint ma reggel nem mutat érdemi elmozdulást a vezető devizákkal szemben, így egy euró ára 365 forint 40 fillér, míg a dollárral szemben a 315 forintos szinten állnak a jegyzések.

Ma teszi közzé legfrissebb számait többek között az Apple, a Coca-Cola, és a Ford.

Mi történt eddig a tőzsdéken?

Címlapkép: Shutterstock

koronavirus antitest gén
dubaj emirátusok dubai
oltásellenes vakcina
putyin biden
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Mik a fontos szintek, formációk, indikátorok, amelyek befolyásolják az árfolyamot?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
omikron koronavírus omicron 2