Előfizetői tartalom

Kína elítélte, hogy kitiltottak egy kínai távközlési céget az Egyesült Államokból

MTI
Kína komoly aggályát és határozott ellenvetését váltotta ki, hogy az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) nemzetbiztonsági okokra hivatkozva visszavonta a China Telecom kínai mobilszolgáltató egyik alvállalatának egyesült államokbeli működési engedélyét, és jelezte is ezeket Washingtonnak - közölte a kínai kereskedelmi minisztérium csütörtökön.

Su Jü-ting, a minisztérium szóvivője úgy fogalmazott: az amerikai fél tényszerű megalapozottság nélkül, a nemzetbiztonság fogalmának általánosításával lépett fel a kínai vállalattal szemben. Ez az eljárás a piaci alapelvekbe ütközik, és rontja a két fél közötti együttműködés hangulatát - tette hozzá.      Az engedély megvonását az FCC azzal indokolta: fennáll...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés