bázisállomás
Üzlet

Kína elítélte, hogy kitiltottak egy kínai távközlési céget az Egyesült Államokból

MTI
Kína komoly aggályát és határozott ellenvetését váltotta ki, hogy az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) nemzetbiztonsági okokra hivatkozva visszavonta a China Telecom kínai mobilszolgáltató egyik alvállalatának egyesült államokbeli működési engedélyét, és jelezte is ezeket Washingtonnak - közölte a kínai kereskedelmi minisztérium csütörtökön.

Su Jü-ting, a minisztérium szóvivője úgy fogalmazott: az amerikai fél tényszerű megalapozottság nélkül, a nemzetbiztonság fogalmának általánosításával lépett fel a kínai vállalattal szemben. Ez az eljárás a piaci alapelvekbe ütközik, és rontja a két fél közötti együttműködés hangulatát - tette hozzá.     

Az engedély megvonását az FCC azzal indokolta: fennáll a veszélye annak, hogy Peking a céget felhasználva lehallgatja, vagy megzavarja az egyesült államokbeli telekommunikációt, valamint kémkedik vagy más, káros tevékenységet folytat. A bizottság hatvan napot adott az amerikai piacon közel húsz éve jelen lévő China Telecom America nevű vállalatnak arra, hogy felfüggessze szolgáltatásait az Egyesült Államokban.     

A kínai kereskedelmi tárca szóvivője aláhúzta: Peking meg fogja védeni az Egyesült Államokban működő kínai vállalatok jogait és érdekeit.

Címlapkép: Matthew Horwood/Getty Images

oltásellenes vakcina
putyin biden
Valdis Dombrovskis Europai Bizottsag Magyarorszag helyreallitasi terv
koronavirus vakcina
aram_energia
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Mik a fontos szintek, formációk, indikátorok, amelyek befolyásolják az árfolyamot?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
oltásellenes vakcina