Előfizetői tartalom

Már akár jövőre tőzsdére mehet a Budapesti Értéktőzsde

Portfolio
Akár már jövő évben tőzsdére mehet a Budapesti Értéktőzsde, ez egy fontos eleme az új stratégiának – mondta el a mai BÉT50 konferencián Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója. Az eseményen Patai Mihály, az MNB alelnöke beszélt arról, hogy 30 százaléknyi részesedését szeretné közkézhányaddá tenni, valamint elmondta azt is, hogy készül egy MNB ajánlás arról, hogy a hazai piacon működő bankok és biztosítók megjelenjenek a magyar tőzsdén. Elmondta, hogy a jövő évre 4-5 százalékos gazdasági növekedést vár az MNB és hogy a monetáris tanács első számú feladata az infláció elleni küzdelem, ami az ellátási lánc problémák miatt nem biztos, hogy átmeneti lesz.

Izgalmas 5 éves időszakon vagyunk túl, de a jövőre is gondolni kell – nyitotta meg a mai BÉT50 konferenciát Végh Richárd, a tőzsde vezérigazgatója az új ötéves stratégiáról beszélve. Az új stratégiában folytatjuk a korábbi stratégiát, a cél a nagyvállalatok tőzsdére segítése és a stratégia egyik kiemelt eleme lesz az ESG is – tette hozzá. Fontos eleme lesz a stratégiának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés