Előfizetői tartalom

Harmadik oltás Magyarországon: kinek ajánlott a harmadik oltás, mikor vegyük fel, milyen vakcinát kaphatunk?

Portfolio
Súlyosbodik a járványhelyzet Magyarországon, a negyedik hullám erőteljesen berobbant, ami egyre több emberben vetheti fel a kérdést a harmadik oltás felvételével kapcsolatban. Az empirikus adatok azt mutatják, hogy az oltások hatékonysága idővel csökken, így szükség lehet a harmadik oltásra a koronavírus elleni védettség fenntartásához. Fél év elteltével mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, de leginkább azoknak, akiknél két oltás után nem alakult ki megfelelő védettség, akik idősek, vagy valamilyen súlyos alapbetegséggel élnek, akiknek legyengült az immunrendszere, vagy akik fokozottan ki vannak téve a fertőzésnek. Az alábbiakban sorra vesszük, hogy miért jó felvenni a harmadik oltást, hogy kiknek ajánlott elsősorban a harmadik oltás és mikor, hogy milyen vakcinát kaphatunk harmadik oltásként és hogy mi a regisztráció menete az emlékeztető oltás esetén.

Ezért kell a harmadik oltás 2020. decemberében megkezdődött a koronavírus elleni oltás Magyarországon, azóta a lakosság mintegy 60 százaléka legalább egy oltást kapott. Az engedélyezett vakcinák hatékonysága rövid távon bizonyított, viszont félő, hogy az előzetes reményekkel ellentétben nem biztosítanak több éven keresztül fennálló immunitást. A világban zajló vizsgálatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés