Előfizetői tartalom

Figyelmeztetnek a repülésbiztonsági szakemberek: az 5G-s telefonokat tényleg ki kellene kapcsolni repülés alatt

Portfolio
Az amerikai szövetségi repülési hivatal (FAA) figyelmeztetést adott ki a repülőgépgyártónak, a repülőgépek üzemeltetőinek és a pilótáknak, hogy intézkedésekre lehet szükség az 5G technológia miatt, mivel fennáll az interferencia veszélye a repülőgépek elektronikájával, ha a tervek szerint december elejétől egy új frekvenciát kezdenek el használni az Egyesült Államokban - írja a Reuters.

Az FAA a szövetségi kommunikációs bizottsággal (FCC) folytatott megbeszéléseket a repülésbiztonságról azon kapcsolatban, hogy az 5G hálózatok egy újabb frekvencia spektrumot használhatnak december 5-től. A repülésügyi hivatal arra figyelmeztette a repülőgépek üzemeltetőit, hogy „fel kell készülniük arra a lehetőségre, hogy az 5G transzmitterek és más technológiák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés