FONTOS Bod Péter Ákos: Iparkodás – szerény eredmény, elmosódott kilátások
 
Előfizetői tartalom

Fontos változások a versenytörvényben

Portfolio
Számos versenyjogi újdonság várható: elsősorban a fúziós eljárások kapcsán jelentek meg olyan törvénymódosítások, amelyek a digitális piacok megítélésében adhatnak korszerű eszközöket a Gazdasági Versenyhivatal kezébe. Az életbe lépett módosítás segítségével hatékonyabbá válik az ügyintézés, mivel számos startup-befektetés mentesül a fúziós bejelentési kötelezettség alól.

Mentesülnek az állami tulajdonú tőkealapok startup-befektetései a GVH bejelentés alól. 2021. szeptember 30-tól nem kell bejelenteni a Gazdasági Versenyhivatalnak azt az összefonódást, amely révén többségi állami tulajdonban lévő kockázati tőkealap állami támogatással megvalósuló befektetése következtében közös irányítási jogokat szerez egy vállalkozásban, amelynek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés