Előfizetői tartalom

A számítógépek menthetik meg az emberiséget a betegségektől? Mutatjuk a legújabb eredményeket!

Az egészségügy már régóta kiemelt terepe a mesterséges intelligenciának, a rohamos ütemben fejlődő technológia úgy tűnik be is váltja a hozzá fűzött reményeket. Nincs olyan területe az egészségügynek, amit az AI ne lenne képes alapjaiban megváltoztatni. A következőkben végigvesszük, hogy hogyan járulhat hozzá napjaink legdinamikusabban fejlődő technológiája emberi életek millióinak megmentéséhez.

A mesterséges intelligencia egyre növekvő jelentőségét az egészségügyben a számok is jelzik: a Frost & Sullivan kutatása szerint a mesterséges intelligenciához köthető bevétel az egészségügyben 2021-ben elérte a 6,7 milliárd dollárt, míg 2014-ben ez az érték csak 633,8 millió dollár volt. Ez éves szinten 40 százalékos növekedést jelent. A koronavírus járvány megmutatta...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés