Előfizetői tartalom

A Mol esése miatt komoly mínuszban zárt a magyar tőzsde

Portfolio
Kisebb kilengések mellett jellemzően emelkedést láthattunk ma a vezető európai tőzsdéken, érkezett egy kedvező makrogazdasági hír, a vártnál nagyobb mértékben nőtt ugyanis szeptemberben az Egyesült Királyság gazdasága. Itthon a mai kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány 480 forintban rögzíti az üzemanyagárak felső határát - a hírre kimondottan érzékenyen reagált a Mol részvénye, valósággal szabadultak az olajcég papírjától a befektetők, végül kifejezetten magas forgalom mellett 4,8 százalékot zuhant az olajcég jegyzése. Ennek köszönhetően a magyar tőzsde is rosszul teljesített, végül 0,6 százalékos lett a mínusz. Ami pedig a többi hazai blue chipet illeti, 2 százalékos emelkedésével remekül teljesített ma az OTP, míg a Richter jegyzése 0,1 százalékkal, a Magyar Telekomé pedig 0,8 százalékkal lejjebb került.

Ma a BUX-index értéke 0,6 százalékos mínuszban zárt az előző napi záróértékéhez képest. BUX értékének alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader $(function(){ try { $("#chart-15424 img").remove(); const chart_15424...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés