Portfolio signature

Mi lesz a magyar tőzsdével és a forinttal? - A hazai alapkezelők válaszolnak

Portfolio
Optimistábbak lettek a hazai alapkezelők a magyar részvénypiac következő egy éves kilátásaival kapcsolatban – derül ki a Portfolio havi rendszerességgel elkészített alapkezelői felméréséből. A profi befektetők kedvenc részvénye a Mol, míg a legkevésbé kedvelt papírok között a 4iG-t említették a legtöbben november elején.

Emelkedéssel zárta az októbert a BUX index és november elején újabb történelmi csúcsot döntött, így ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket a részvénypiac, a forint és a kötvénypiac kilátásairól. A novemberi felmérésben résztvevők: Accorde Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Diófa Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Eurizon (CIB) Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Hold Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A BUX háromhavi kilátásaival kapcsolatban gyakorlatilag fél éve változatlan a hazai alapkezelők véleménye, a döntő többség legfeljebb 5 százalékos elmozdulást vár a következő három hónapra. Jelenleg jelentősebb, 5 százalékos meghaladó eséssel senki sem számol, viszont van, aki 5 százalékot meghaladó erősödésre számít.

buxtabla

Egy éves időtávot tekintve már valamivel megosztottabbak a hazai alapkezelők, de optimistábbak, mint egy hónappal ezelőtt.

A cikkünk tartalmából

  • Elkészítettük a novemberi alapkezelői felmérésünket a hazai részvénypiac és a forint kilátásairól.
  • A BUX indexre vonatkozó három hónapos kilátások fél éve stagnálnak, egy éves időtávon viszont optimistábbak lettek a hazai alapkezelők.
  • A Mol a hazai alapkezelők kedvenc részvénye november elején.
  • A legkevésbé kedvelt részvények között a legtöbben a 4iG-t említették.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések