Előfizetői tartalom

Mi lesz a magyar tőzsdével és a forinttal? - A hazai alapkezelők válaszolnak

Portfolio
Optimistábbak lettek a hazai alapkezelők a magyar részvénypiac következő egy éves kilátásaival kapcsolatban – derül ki a Portfolio havi rendszerességgel elkészített alapkezelői felméréséből. A profi befektetők kedvenc részvénye a Mol, míg a legkevésbé kedvelt papírok között a 4iG-t említették a legtöbben november elején.

Emelkedéssel zárta az októbert a BUX index és november elején újabb történelmi csúcsot döntött, így ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket a részvénypiac, a forint és a kötvénypiac kilátásairól. A novemberi felmérésben résztvevők: Accorde Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Diófa Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Eurizon (CIB) Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Hold Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A BUX háromhavi kilátásaival kapcsolatban gyakorlatilag fél éve változatlan a hazai alapkezelők véleménye, a döntő többség legfeljebb 5 százalékos elmozdulást vár a következő három hónapra. Jelenleg jelentősebb, 5 százalékos meghaladó eséssel senki sem számol, viszont van, aki 5 százalékot meghaladó erősödésre számít.

buxtabla

Egy éves időtávot tekintve már valamivel megosztottabbak a hazai alapkezelők, de optimistábbak, mint egy hónappal ezelőtt.

A cikkünk tartalmából

  • Elkészítettük a novemberi alapkezelői felmérésünket a hazai részvénypiac és a forint kilátásairól.
  • A BUX indexre vonatkozó három hónapos kilátások fél éve stagnálnak, egy éves időtávon viszont optimistábbak lettek a hazai alapkezelők.
  • A Mol a hazai alapkezelők kedvenc részvénye november elején.
  • A legkevésbé kedvelt részvények között a legtöbben a 4iG-t említették.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés