Előfizetői tartalom

Hétvégén bedurrantják a bitcoin történetének egyik legfontosabb frissítését

Portfolio
Még júniusban írtunk arról, hogy négy év után először fogadtak el frissítést a Bitcoin-hálozaton, amely novemberben, pontosabb a várakozások szerint ezen a hétvégén lép életbe. Azáltal, hogy a tranzakciókat olcsóbbá, hatékonyabbá és privátabbá teszi, a Taproot névre hallgató frissítés megteremti a Bitcoin-hálózat további funkcióinak alapját. Ebben a cikkünkben összefoglaljuk, hogy miért kerül bevezetésre a Taproot, mit hoz a hálózatba, és mit tesz lehetővé a jövőben.

Mi az a Taproot, és miért fontos? Röviden és a lehető legabsztraktabb módon megfogalmazva, a Bitcoin Taproot soft fork optimalizálja a skálázhatóságot, az adatvédelmet, és az okos szerződéses funkcionalitást. Egy új bitcoin címtípust hoz létre, amely lehetővé teszi, hogy a bitcoin-kiadások hasonlóan nézzenek ki, függetlenül attól, hogy a feladó egyszerű fizetést,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés