Előfizetői tartalom

A MEKH jóváhagyta a szolidaritás alapú földgázszállítás lehetőségét Ausztria felé

Portfolio
A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az Európai Bizottság felhívásának megfelelően elvégezte a magyar-osztrák összekötő vezeték kétirányúsítására vonatkozó korábbi mentesség felülvizsgálatát, és az osztrák hatósággal koordinált döntésében jóváhagyta a két érintett szállítási rendszerüzemeltető projektjavaslatát, amely szolidaritási mechanizmus alapján biztosít lehetőséget földgázkiszállításra Ausztria irányába.

A magyar és az osztrák fél által előkészített és a MEKH által határozatban jóváhagyott projektjavaslat szerint a mosonmagyaróvári határkeresztező ponton akkor lehetséges kiszállítás, ha Ausztria – az ország biztonságos földgázellátásnak esetleges zavara esetén - szolidaritási kéréssel fordul Magyarországhoz. A maximális 214 360 kWh/h gázmennyiség kiszállítása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés