Előfizetői tartalom

Benyújtotta a reaktortartályok gyártási engedélykérelmét Paks II

MTI
Benyújtotta a két új atomerőművi blokk reaktortartályainak gyártási engedélykérelmét a Paks II. Zrt. az Országos Atomenergia Hivatalnak - tájékoztatta Süli János, a két új atomerőművi blokk létesítéséért felelős tárca nélküli miniszter az Országgyűlés Fenntartható fejlődés bizottságában történt meghallgatása után az MTI-t.

A dokumentáció benyújtása újabb jelentős mérföldkő a projekt életében - írta honlapján a Paks II. Zrt. Süli János arról tájékoztatott, hogy a VVER-1200-as reaktortartályokat az oroszországi Volgodonszkban fogják legyártani, várhatóan mintegy 36 hónapos munka eredményeként, orosz és magyar szakemberek folyamatos kontrollja mellett. A bizottsági meghallgatáson a miniszter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés