Előfizetői tartalom

Nagyot lép Kína a technológiai háborúban: titkos bizottságot állítottak fel

Portfolio
Kína egy titkos kormányszervezetet hatalmazott fel, hogy idővel helyettesítse az Egyesült Államokból érkező technológiát a belbiztonság tekintetében érzékenyebb szektorokban. A szervezet helyi beszállítók ellenőrzött körét támogatná olyan technológiák kifejlesztésében, mint a felhőinfrastruktúra és a félvezetőgyártás.

A technológiai és innovációs bizottságot 2016-ban alapította a kínai kormány, de ekkor még csak tanácsadói szerepet látott el. Peking most azzal bízta meg a szervezetet, hogy iparági standardokat állítson fel és szakembereket képezzen ki a biztonsági szempontból érzékenyebb IT-területekre. Egy IT-innovációs terv keretei között a kormányszerv ki fog jelölni egy csoport beszállítót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés