Előfizetői tartalom

Csúnya, ami az olajrészvényekkel történik, nagyot esett a Mol

Portfolio
A pénteki kereskedésben jelentősen csökkent az olaj ára, ami magával rántotta az európai olajcégeket is, köztük a Molt. A hangulatromlás nem csak szektorspecifikus, hiszen a tágabb értelemben vett európai részvénypiacon is rossz hangulat uralkodik, miután a koronavírusos esetszámok elmúlt időszakban tapasztalt megugrás arra kényszeríti a kontinens országait, hogy újra korlátozó intézkedéseket vezessenek be. Utóbbi azért is kedvezőtlen az olajárra nézve, mivel kemény korlátozások mellett a kereslet is jelentősen visszaeshet.

Nagyot esett a Mol árfolyama, 4,1 százalékkal került lejjebb. Ezzel a hazai olajtársaság részvényárfolyama mintegy 15 százalékot veszített a 2800 forintos lokális csúcshoz képest, amelyet november 5-én ért el. A Molnál egyébként nem csak a nemzetközi folyamatok, hanem az is közrejátszik a mai esesben, hogy Orbán Vikor ma reggeli rádiós interjújában azt mondta, hogy az üzemanyagokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés