napelemfarm
Üzlet

Lezárult a NAP tőkeemelése, indulhatnak az újabb naperőmű-vásárlások

Portfolio
Sikeres volt a NAP Nyrt. zártkörű tőkeemelése, a társaság az új részvényeket bevezeti a BÉT XTend piacára. A befolyt 2 milliárd forintos összegből további naperőműveket vásárolna a cég, az akvizíciók előkészítése megkezdődött a kiszemelt vállalatok átvilágításával.

A NAP Nyrt. igazgatósága a társaság közép- és hosszútávú stratégiai céljainak megvalósítása érdekében - új részvények zártkörű kibocsátásával - 1 milliárd forintos addicionális tőkebevonásra tett javaslatot a társaság közgyűlésén, 2021. november 15-én. A közgyűlés határozatában az igazgatóság előterjesztését meghaladó tőkebevonás lehetőségét is megteremtette a részvények átvételére és azok ellenértékének szolgáltatására vonatkozó előzetes kötelezettségvállalási nyilatkozatot (szándéknyilatkozat) tett személyek számára.

A 2021. november 16. és 2021. november 22. közötti jegyzési időszakban a részvények átvételére jogosult befektetők az eredetileg tervezett összeg kétszeresét elérő, összesen 2 milliárd forint tőkeemelést jelentő kötelezettségvállalási nyilatkozatokat tettek, és az újonnan kibocsátásra kerülő részvények ellenértékét hiánytalanul befizették.

Így az alaptőkeemelés sikeres volt, a tényleges alaptőkeemelés összege 2 milliárd forint, és az újonnan forgalomba hozott részvények száma 2 millió darab.

A társaság alaptőkéje az alaptőke-emelés eredményeként 4,65 milliárd forintra emelkedik, amely 4,65 millió darab, egyenként ezer forint névértékű névre szóló törzsrészvényből áll. A társaság az új részvényeket bevezeti a BÉT Xtend piacára. A tőkeemelés következtében a társaság részvényeinek közkézhányada a teljes részvényszámhoz viszonyítva várhatóan 30% fölé emelkedik.

A frissen bevont tőkét a társaság elsősorban további naperőművek megvásárlására és növekedésének finanszírozására fordítja. Az akvizíciók előkészítése érdekében a társaság megkezdte a megvásárolni kívánt társaságok pénzügyi, műszaki és jogi átvilágítását - derül ki a BÉT-en közzétett közleményből.

Kereskedés NAP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

Címlapkép: Getty Images

aram_energia
who getty stock
astrazeneca-sarah-gilbert-vilagjarvany-halalosabb-covid-19-omikron-varians
bux
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Állítsd a valószínűségeket a saját oldaladra!
bull