Előfizetői tartalom

Nem csak fekete pénteken őrül meg a világ - Mutatjuk a legnagyobb fogyasztói ünnepeket

Portfolio
A vásárlási ünnepek alkalmával a kereskedelmi platformok arra törekednek, hogy koncentráltan, szokatlanul nagy kedvezményekkel, minél többeket vegyenek rá a vásárlásra. Ezek az akciók általában annyira sikeresek, hogy a legtöbbjüket már nem csak egy hétvége erejéig tartják meg, hanem sokszor akár hónapokra is. A vevőcsalogató időszakok nem csak időben lesznek egyre hosszabbak, de egyre több földrajzi területen jelennek meg az adott kultúra ünnepeihez és fogyasztási szokásaihoz igazodó vásárlási események. Egy olyan korban élünk, amiben bármelyik napot vegyük is az évben, valahol biztosan zajlik egy vásárlási őrület a világban. Fekete Péntekhez közeledvén bemutatjuk, hogy milyen fogyasztói ünnepek léteznek Európán és az angolszász világon kívül.

Az iszlám fehér péntek A fehér péntek a Perzsa-öböl olajállamainak fekete péntekre adott válasza, a fekete szín negatív konnotációi nélkül. Az angolszász vásárlási őrülethez hasonlóan, ez a novemberi nap az év végéig tartó promóciós időszak nem hivatalos kezdete. A fekete péntek a hálaadást követő első péntekre esik - idén november 26-ra - és a fehér pénteket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés