pfizervakcina
Üzlet

Vakcina-titkokat készült ellopni a Pfizer egyik dolgozója, de lebukott

Portfolio
A Pfizer egyik távozni készülő alkalmazottja bizalmas céges dokumentumokat töltött fel magántárhelyekre és saját eszközökre, mielőtt a cég egyik versenytársánál megkezdte volna a munkát, olyanokat, amelyek például a koronavírus-vakcinával kapcsolatos üzleti titkokat is tartalmaznak – állítja az amerikai gyógyszergyártó a kaliforniai bíróságon benyújtott keresetében.

A koronavírus-vakcina fejlesztési verseny egyik nyertese, a Pfizer a bíróságon benyújtott keresetben azt állítja, hogy alkalmazottja mintegy 12 ezer fájlt töltött fel a Google Drive meghajtójára és saját eszközökre.

Az érintett dokumentumok üzleti titkokat tartalmaznak, többek között a koronavírus vakcinával kapcsolatos elemzéseket, a cég működési céljait és új gyógyszerek fejlesztési tervét

írja a Blooomberg.

Októberben, a céges eszközök és a dolgozók aktivitását követő rutinszerűen végzett vizsgálatánál bukott le az alkalmazott, hogy a vállalati laptopjáról átmásolhatott dokumentumokat. A helyzetet súlyosbítja, hogy a Pfizer belső vizsgálatát végző csapatnak egy másik laptopot adott át a dolgozó, amikor a gyógyszergyártóban felmerült a gyanú a dokumentumokkal kapcsolatban, félrevezetve így a vizsgálatokat végzőket.

A Pfizer azt kéri a kaliforniai bíróságtól, hogy Chun Xiao Li ne használhassa fel, vagy továbbíthassa a bizalmas információkat, amelyek a dokumentumokban szerepelnek.

A gyanúba keveredett Chun Xiao Li már korábban beadta felmondását, hogy a feltételezések szerint a Xencor nevű vállalatnál folytassa pályafutását, amely monoklonális antitest terápiákat és citokin-gyógyszereket fejleszt. Rajta kívül még öt társáról feltételezi a Pfizer, hogy részt vettek a vállalati kémkedésben.

A dolgozó 2006 óta állt a Pfizer alkalmazásában. Kínában, a cég termékfejlesztési csoportjánál kezdett, majd 2016-ban az amerikai gyógyszergyártó áthelyezte Kaliforniába. A munkaszerződése része volt egy titoktartási megállapodás is - írja a ZeroHedge.

Címlapkép: MTI Fotó/Kovács Attila

vulkán láva
oltás vakcina koronavírus
kreml oroszország moszkva
Itt az újabb csapás a Brexit miatt - A Nissan mégsem Angliában gyártja az új X-Trailt
washingtondc
varsó, csúcs, orbán, találkozó
2021. december 9.
Agrárszektor Konferencia 2021
2021. december 2.
Waberer's - Első kézből a jövő stratégiája
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Back-office munkatárs

Back-office munkatárs
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
iroda munkahely