Előfizetői tartalom

Ha mégis velünk marad az infláció, annak nagyon csúnya vége lehet a tőzsdéken

Portfolio
Átmeneti vagy tartós lesz az infláció? Ez most az egyik legnagyobb kérdés a részvénypiacokon, bár a befektetők többsége (és a Fed) úgy tartja, hogy csupán átmeneti inflációval nézünk szembe és láthatóan ezt is árazzák a tőzsdéken. Persze az, hogy mi a piac várakozása, és mi lesz a valóság, koránt sem feltétlenül egyezik meg és könnyen elképzelhető, hogy az infláció tartósan velünk marad. A JP Morgan az inflációval kapcsolatos kérdések szaporodása miatt frissítette az S&P 500-ra szóló fair érték modelljét, ami azt mutatja, hogyha az infláció tartós lehet, akkor legrosszabb esetben az értékének közel felét elveszítheti az amerikai benchmark index.

Mi lesz veled, infláció? A részvénypiacokon a milliárd dolláros kérdés továbbra is az, hogy mi lesz az inflációval. Átmenetinek bizonyul, vagy hosszú ideig velünk marad? Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a befektetők az előbbit árazzák, de a Bank of America alapkezelői felmérésből kiderült, hogy ez a vélekedés a Wall Street-en koránt sem egyöntetű. Annyi mindenképp látszik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái