Előfizetői tartalom

Dollármilliárdokat ölne a Nissan az elektromos autókba

Portfolio
A Nissan bejelentette, hogy a következő öt évben 2 000 milliárd jent (17,59 milliárd dollárt) költ járművei villamosításának felgyorsítására, hogy felzárkózzon a riválisokhoz az autóipar egyik leggyorsabban növekvő területén. Ez az első alkalom, hogy Japán harmadik számú autógyártója, amelynek Leaf modellje több mint egy évtizeddel ezelőtt a világ egyik első tömegpiaci elektromos járműgyártója volt, átfogó villamosítási tervet mutatott be.

Az EV-piac egy szeletének megszerzésére a Nissan kétszer annyit fog költeni, mint az előző 10 évben, miközben a riválisok, köztük a Toyota és az újabb belépők, mint a Tesla, szintén kemény tempót diktálnak. A Nissan hétfőn közölte, hogy 2030-ig 23 villamosított járművet dob piacra, köztük 15 teljesen elektromos járművet (EV), valamint nyolc éven belül 65 százalékkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés