Előfizetői tartalom

Komoly esés után korrigálnak a tőzsdék

Portfolio
Kifejezetten rossz, már-már pánikszerű hangulat jellemezte a világ tőzsdéit a múlt hét utolsó kereskedési napján. A komoly lefordulást az újonnan felbukkant, eddigieknél vélhetően veszélyesebb és akár az oltásoknak is ellenálló szupervariánsnak köszönhettük, az omikron névre keresztelt mutáció rohamos terjedése miatt több európai ország is felfüggesztette járatait a dél-afrikai régióból. Ami pedig a mai napot illeti, az ázsiai tőzsdéken rossz teljesítményeket láthattunk, míg Európában kifejezetten kedvező hangulatban folyt a kereskedés. Az előzetes adatok alapján Németországban tovább emelkedett az infláció novemberben a német szövetségi statisztikai hivatal jelentése alapján - 5,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak az egy évvel korábbihoz képest az októberi 4,5 százalékos infláció után. A pénteki lefordulás után pozitív hangulatban fejeződött be a kereskedés mindhárom amerikai tőzsdén is.

2021. november 29. 22:04 Megosztás Jó hangulatban zártak a tengerentúli tőzsdék A pénteki lefordulás után pozitív hangulatban fejeződött be a kereskedés mindhárom amerikai tőzsdén. A Dow Jones 0,68 százalékos, az S&P 500 1,32 százalékos, a Nasdaq...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés